Apple sa novim MacBook Pro laptopovima odbacuje tradicionalne USB portove

Apple će u nove Macbok Pro laptopove uključiti USB Type-C i Thunderbolt 3 portove, i na taj način odbaciti tradicionalne USB portove i kompanijin MagSafe konektor za punjenje.

Apple već duže vreme priprema nove modele MacBook Pro laptopova koji bi trebalo da budu zvanično predstavljeni uskoro. Dok je kompanijin događaj u septembru na kome su predstavljeni iPhone telefoni prošao bez spominjanja Mac računara, nedavni izveštaji sugerišu da bi novi MacBook Pro modeli mogli da budu prikazani na događaju koji će se održati 27. oktobra.
Novi izveštaj koji donosi Macotakara sugeriše da Apple i dalje planira da predstavi novi MacBook Pro krajem meseca, ali i da će kompanija predstaviti osveženi 13-inčni MacBook Air. Apple će u nove Macbok Pro laptopove uključiti USB Type-C i Thunderbolt 3 portove, i na taj način odbaciti tradicionalne USB portove i kompanijin MagSafe konektor za punjenje. To bi moglo iznenaditi potencijalne kupce MacBook Pro laptopa, ali je Apple istu strategiju koristio i za 12-inčni MacBook.
Mnogi se nadaju da će Apple ubaciti više od jednog USB Type-C port a u novi MacBook Pro, kao i da neće dirati konektor za slušalice. Apple-ovi novi MacBook Pro bi takođe trebalo da uključuje novi “Dynamic Function Row”, koji će zameniti gornji red funkcijskih tastera sa OLED trakom osetljivom na dodir.
Recode: šta možemo da očekujemo od Apple-a 27. oktobra?
Izvor: TheVerge
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi