Apple razvija sopstveni mobilni GPU

Apple se oslanjao na Imagination Technologies kada su GPU čipovi u pitanju, ali bi ovo moglo da se promeni u narednim godinama.

Filozofija kompanije Apple jeste da drži kontrolu nad svim aspektima svojih proizvoda, od hardvera do softvera. Zbog ovoga se kompanija odlučila da koristi sopstvene mobilne čipove za iPhone i iPad uređaje. Sada izgleda da će se slično desiti i sa kompanijinim GPU sektorom.Godinama se Apple oslanjao na Imagination Technologies, koji je snabdevao kompaniju iz Kupertina mobilnim grafičkim čipovima, koji su se koristili u iPhone i iPad uređajima. Ipak, ovo bi trebalo da se promeni u narednih nekoliko godina. Najnoviji izveštaj sugeriše da Apple neće nastaviti da licencira  svoju tehnologiju u narednih nekoliko godina.Izveštaj otkriva da će se Apple odlučiti da razvija sopstveni GPU, koji će koristiti odvojeni, nezavisni grafički dizajn, kako bi bolje kontrolisao svoje proizvode. Za sada nije poznato zbog čega Apple okončava licencni ugovor sa kompanijom Imagination Technologies. Podsećanja radi, tokom 2016. godine je bilo glasina da Apple planira da kupi Imagination Technologies, ali se ovo nije desilo.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi