Apple razvija napredne tehnologije displeja u fabrici na Tajvanu

Kompanija Apple ima novu laboratoriju za proizvodnju na Tajvanu gde radi na novim naprednim tehnologijama displeja, izveštava Bloomberg

Kompanija Apple ima novu laboratoriju za proizvodnju na Tajvanu gde radi na novim naprednim tehnologijama displeja, izveštava Bloomberg. Najmanje 50 ljudi radi u Longtan zgradi, koja se ranije koristila od strane Qualcomma za njihov Mirasol projekat, a sada razvijaju tanje, svetlije i efikasnije LCD ekrane. Apple je navodno na ovom projektu angažovao lokalno osoblje Qualcomma i tajvanskog proizvođača displeja AU Optronics. Apple takođe želi da se pomeri ka OLED tehnologiji displeja, a Apple Watch je Apple-ov prvi proizvod koji ima OLED ekran dok ostatak kompanijine proizvodne linije koristi LCD u ovom trenutku. Prošlog meseca je japanski časopis Nikkei izvestio da LG pojačava proizvodnju OLED displeja u iščekivanju iPhone telefona za 2018. godinu, dok je Nikkan Kogyo nedavno tvrdio da Japan Display ima iste namere.
Apple razvija sopstveni GPU
Izvor: TheVerge
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi