Apple razmatra promenu imena Beats Music brenda

Apple je Beats pozicionirao kao ključnu komponentu muzičke strategije, jer žele da ponude slušanje muzike na zahtev kao i radio sa oglasima i digitalno preuzimanje.

Prve informacije su govorile da će Beats Music uskoro nestati kao brend. TechCrunch je u svom najnovijem izveštaju poručuio da Apple planira da eliminiše Beats Music servis za strimovanje koji je kupio u maju. Izveštaji međutim, nisu bili toliko jasni šta Apple planira da uradi sa ovim servisom. Jedan izvor je rekao za TechCrunch da će muzika na zahtev biti integrisana u iTunes, dok drugi poručuje da će Apple naredne godine imati “veliku muzičku najavu”. Inženjeri iz Beats Music-a su već prebačeni u druga odeljenja Apple-a, uključujući i iTunes, navodi se u izveštaju. Kada je Apple kupio Beats za tri milijarde dolara, potpredsednik ove kompanije Edi Kju je nazvao Beats Music “prvim muzičkim pretplatničkim servisom koji radi pravu stvar”. Iako uglavnom imitira postojeće servise kao što su Spotify, Rdio i drugi, Beats Music pokušava da se razlikuje putem ručno odabranih plejlista i uključivanjem velikih imena industrije kao što su Dr. Dre i Trent Reznor. Kju je Beats pozicionirao kao ključnu komponentu Apple-ove muzičke strategije, poručivši da kompanija želi da ponudi slušanje muzike na zahtev kao i radio sa oglasima i digitalno preuzimanje.
Međutim, portparol Apple-a je kasnije za Mashable poručio da će ovaj brend promeniti ime, kao i da će biti izvršen veliki broj promena što je u suštini u skladu sa drugim delom pomenutog izveštaja. 
Izvor: TheVerge
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi