Idi na uporedi stranicu
U fokusu:

Apple radi na brzoj Li-Fi konekciji za neki budući iPhone?

Mobile 19.01.2016 14:00 2

Poslednjih godina, počinje da se pojavljuje sve više vesti o Li-Fi konekciji. Korišćenjem pulsirajućih snopova svetlosti, podaci se prenose ekstremno velikim brzinama, a tehnologija bi se u budućnosti mogla koristiti kako bi zamenila Wi-Fi. Apple je u okviru svoje iOS platforme ostavio neke tragove i naznake da bi budući iPhone modeli mogli biti pioniri u prelasku na Li-Fi.

Uz Li-Fi, ista sijalica koja osvetljava dnevnu sobu mogla bi se koristiti za prenos podataka do telefona. Ovo je zbog toga što Li-Fi koristi vidljivo svetlo. S obzirom da ništa ne putuje brže od svetlosti, Li-Fi bi teoretski mogao da ponudi brzine transfera do 224Gb/s.

Zanimljivo je da cache biblioteka od iOS 9.1 verzije pa nadalje pominje "Li-Fi mogućnosti" zajedno sa drugim mogućnostima. S obzirom da je tehnologija još uvek u fazi testiranja, svakako je ne treba očekivati na dolazećim iPhone 7 modelima. Ali nema sumnje da bismo za nekoliko godina mogli videti internet konekciju na telefonima, koju obezbeđuju svetlosni signali.

Izvor: PhoneArena

Vesti

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

Testovi

TOP KOMENTARI

Vesti

Interesantne teme na Benchmark Forumu

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Benchmark u saradnji sa kompanijom Gigatron maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.