Apple pregovara sa Holivudom kako bi dobio filmove ranije na iTunes

Apple želi sve da promeni, jer prema najnovijem izveštaju koji donosi Bloomberg, oni pregovaraju sa filmskim studijima u Holivudu kako bi dobili filmove ranije na iTunes.

Da li ste ikada propustili da pogledate neki film u bisokopu? Ukoliko jeste, onda znate da morate da čekate da se pojavi na digitalnim platformama kao što su iTunes, Netflix, Hulu (ovo uglavnom važi za korisnike u inostranstvu), ili da kupite DVD/Blu-ray tog filma za sebe. Međutim, vreme koje je potrebno kako bi filmovi stigli na DVD/Blu-ray može potrajati.
Apple želi sve to da promeni, jer prema najnovijem izveštaju koji donosi Bloomberg, oni pregovaraju sa filmskim studijima u Holivudu kako bi dobili filmove ranije na iTunes. Apple će objaviti filmove na iTunes platformi već dve nedelje nakon njihove premijere. Ipak, tako nešto neće biti jeftino jer će se filmovi prodavati po premium ceni između 25 i 30 dolara što je značajno skuplje od cene bioskopske karte.
Nismo sigurni da filmski studiji veruju da će neko da plati tu cenu, ali Apple pregovara o svemu, što je slična inicijativa Napster-ovoj Screening Room inicijativi. U ovom trenutku postoji još jedan očigledan problem u ovom sistemu, a to je piraterija.
Preko 90 posto profita u industriji telefona pripada Apple-u
Izvor: Bloomberg
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi