Apple planira da svoj OS X operativni sistem preimenuje u macOS?

Sajt 9to5mac je na Apple sajtu uočio dokumentaciju koja sugeriše macOS brendiranje umesto OS X-a u nekom budućem periodu.

Dok je iOS ekskluziva za smartfone i tablete kompanije Apple, OS X ostaje fokusiran na kompanijine laptop i desktop sisteme. Nekada poznat kao Mac OS, a potom i kao Mac OS X, najnovija verzija Apple PC operativnog sistema ima verziju 10.11, poznatu i kao El Capitain.Međutim, izgleda da Apple planira a odbaci OS X obeležje svog operativnog sistema i zameni ga novom nomenklaturom, kako bi ga po sličnosti približio drugim platformama, kao što su tvOS za Apple TV i watchOS za Apple Watch. Sajt 9to5mac je na Apple sajtu uočio dokumentaciju koja sugeriše macOS brendiranje umesto OS X-a. Ove informacije stižu i nakon nedavnog otkrića identičnigh referenci za macOS, koje su pronađene u zvaničnim informacijama na Apple sajtu (a odnosi se na OS X 10.11.4), koji najnoviji Apple operativni sistem za laptopove i desktop sisteme opisuje kao macOS.Novo macOS brendiranje bi moglo debitovati već na Apple Worldwide Developer Conference događaju ovog leta.Izvor: Neowin

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi