Apple Pay radi i van SAD, ali kako?

Iako je Apple Pay zvanično pokrenut jedino u SAD, izgleda da ovu funkciju plaćanja možete koristiti i u drugim zemljama pod određenim uslovima.

Iako je Apple Pay zvanično pokrenut jedino u SAD, izgleda da ga možete koristiti i u drugim zemljama pod određenim uslovima. Vlasnici iPhone 6 i iPhone 6 Plus telefona mogu da počnu da koriste Apple Pay u SAD kod trgovaca sa beskontaktnim terminalima od ponedeljka. Međutim, sada nas razni sajtovi izveštavaju da ova funkcija radi i na drugim mestima.
Sajt TechSmartt je uspešno koristio Apple Pay u Kanadi što možete videti u videu, a takođe se izveštava da je funkcija radila i u Australiji i Emiratima. Apple Pay nije omogućen podrazumevano u zemljama van SAD čak i ako imate iOS 8.1, ali se lako uključuje. Kako bi koristili ovaj servis internacionalno, treba u podešavanjima prebaciti region na SAD, što će korisnicima ponuditi opciju dodavanja kreditne kartice u Passbook. Odatle se može dodati kompatibilna kartica, a za sada, to znači kartiau registrovanu kod američke banke. Nakon toga, može se pokušatisa upotrebom Apple Pay kod bilo kog prodavca koji podržava beskontaktno bežično plaćanje putem NFC-a. Dodaćemo još i da je Apple trenutno u pregovorima da donese Apple Pay u Evropu, kako izveštava Financial Times.

Izvor: Mashable
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi