Apple patentirao metod za prikupljanje otisaka prstiju i fotografija lopova

Krađa Apple iPhone ili iPad uređaja bi mogla postati znatno rizičniji posao, ukoliko Apple implementira nedavno patentirani metod prikupljanje i skladištenja fotografija/otiska prstiju kradljivaca.

Krađa Apple iPhone ili iPad uređaja bi mogla postati znatno rizičniji posao, ukoliko Apple implementira nedavno patentirani metod prikupljanje i skladištenja fotografija/otiska prstiju kradljivaca. Aplikacija za patent opisuje kako bi Apple mogao da iskoristi biometrijske informacije neautorizovanih korisnika, što bi krađu telefona moglo da načini rizičnijom a pomoglo bi i u sudskim procesima.Ovaj metod prikupljanja podataka bi se oslanjao na iPhone Touch ID modul, kameru i druge senzore. Različiti okidači za prikupljanje informacija bi se mogli koristiti, uključujući i prikupljanje podataka nakon jednog neuspešnog pokušaja autentifikacije. Sugeriše se da bi se moglo primeniti i učenje uređaja, kako bi se inteligentnije prikupljali podaci.Izvor: NextPowerUp

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi