Apple objavio Golden Master verziju Yosemite sistema

Apple je već sada omogućio preuzimanje finalne verzije 10.10 OS X sistema.

Apple je juče objavio Golden Master verziju Yosemite sistema. U prevodu, to znači da je Apple već sada omogućio preuzimanje finalne verzije 10.10 OS X sistema, iako to nije ozvaničeno. Golden Master verzije softvera se obično ne razlikuju od one zvanične, osim u kodnoj oznaci. Ovoga puta imamo dve Golden Master verzije, obzirom da Apple od ove godine provodi i “public beta” kampanju, koja služi kako bi “obični” korisnici imali pristup beta verzijama sistema. Ne verujemo da se u ovoj fazi razvoja ove dve verzije operativnog sistema (OS X Yosemite GM Candidate 2.0 i OS X Yosemite Public Beta 5) razlikuju na bilo koji način.
Apple je OS X Yosemite značajno redizajnirao kada je u pitanju izgled, koji sada donosi više dizajnerskih elemenata viđenih kod iOS-a 7. Takođe, dodata je dublja integracija sa mobilnim sistemom, pa tako Yosemite i iOS 8 mogu konačno međusobno da koriste AirDrop, a biće moguće odgovarati na telefonske pozive sa Mac računara, kao i slati obične SMS poruke. Pored svega, Apple je redizajnirao sistem fajlova iCloud servisa, koji sada podseća na druga slična rešenja. Zvanična verzija OS X 10.10 Yosemite sistema pojaviće se verovatno na dan ili ubrzo nakon nove Apple prezentacije, za koju se pretpostavlja da će biti održana 16. oktobra.
Izvor: Macworld

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi