Apple nije zainteresovan za kupovinu Time Warnera

Kompanija nije uputila ponudu, a šanse su za to veoma male, budući da je mrežni operater AT&T poslao ponudu vrednu 85,4 milijarde dolara

U prethodnih nekoliko dana pojavile su se glasine da je Apple zainteresovan za kupovinu Time Warnera. Kompanija nije uputila ponudu, a šanse su za to veoma male, budući da je mrežni operater AT&T poslao ponudu vrednu 85,4 milijarde dolara.
Nedavni izveštaji sugerisali su i da je velika investiciona banka savetovala Apple da razmotri slanje ponude, ali najnoviji izveštaji govore da Apple nije zainteresovan da kupi Time Warner. Ipak, to što je AT&T najavio da nudi 85,4 milijardi dolara ne znači i da je dogovor gotov. Proći će meseci dok se ne dobiju sva potrebna regulatorna odobrenja, te je to šansa za druge kompanije da iznesu ponudu jer Time Warner ima obavezu prema svojim akcionarima da je razmotri.
Moglo bi da potraje i godinu dana dok se posao između kompanija AT&T i Time Warner završi, pa je to šansa za Apple da se ipak uključi u čitav postupak. Apple je nedavno nagovestio da je otvoren za strateške akvizicije bilo koje veličine i sigurno ima novac za ovakvu kupovinu.
Goldman Sachs pritiska Apple da iznese ponudu za Time Warner
Izvor: Ubergizmo
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi