Apple i Google uklonili LinkedIn aplikaciju u Rusiji

Prema izveštaju koji donosi New York Times, vlada Rusije je naredila kompanijama Apple i Google da uklone LinkedIn aplikaciju iz njihovih prodavnica aplikacija

Svi korisnici u Rusiji koji koriste LinkedIn u profesionalne svrhe više neće biti u mogućnosti da koriste ovaj servis. Prema izveštaju koji donosi New York Times, vlada Rusije je naredila kompanijama Apple i Google da uklone LinkedIn aplikaciju iz njihovih prodavnica aplikacija. Pre uklanjanja, ruska vlada je blokirala pristup sajtu. To znači da aplikacija više nije funkcionalna, ali je svakako rusko insistiranje na uklanjanju iz prodavnica presedan koji se nije dopao ni Apple-u ni Google-u.
Razlog za uklanjanje aplikacije je činjenica da LinkedIn ne skladišti podatke o ruskim građanima na serverima u toj zemlji, što je zakonska obaveza prema važećim zakonima Ruske Federacije. Podsetićemo da je u prošlosti bilo sličnih zahteva i sa drugim kompanijama i drugim zemljama, pa ćemo se tako setiti da je Indija insistirala da Facebook, Google i Twitter podese servere u toj zemlji. Za sada je nejasno šta će LinkedIn uraditi, ali je kompanija ekspresno izrazila svoje razočaranje.
Rusija zabranila Linkedln, da li su Facebook i Twitter sledeći?
Izvor: Ubergizmo
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi