Android One platforma stigla u Evropu

Kompanija Google zvanično je objavila dostupnost Android One telefona u Turskoj, a ova objava predstavlja debi ovog programa u Evropi

Kompanija Google zvanično je objavila dostupnost Android One telefona u Turskoj. Ova objava predstavlja debi programa u Evropi, i time povećava dostupnost platforme na sedam država.
Uređaj koji je ovom prilikom objavljen, pokreće verziju Androida koja je blizu stock verzije (Android 5.1.1 Lollipop), dok hardver pripada srednjoj klasi. Radi se o telefonu koji se odlikuje 5-inčnim IPS ekranom rezolucije 1280 x 720 piksela kao i Gorilla Glass 4 zaštitom ekrana. Za razliku od većine Android One uređaja koji imaju Mediatek procesore, ovaj telefon je baziran na Qualcomm Snapdragon 410 čipu i ima 2 GB RAM memorije. Treba istaći i da je tu kamera od 13 megapiksela sa zadnje strane kao i kamera od 5 megapiksela sa prednje, za selfije. Android One telefon će se u Turskoj prodavati po ceni od 260 dolara.
Izvor: TheVerge

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi