Idi na uporedi stranicu
U fokusu:

Android i dalje vodeća mobilna platforma, Windows Phone u padu

Software/Web 01.03.2016 19:16 0

Najnovija statistika kompanije Net Applications pokazuje da Android nastavlja da dominira na tržištu mobilnih uređaja, sa učešćem od 59,65 procenata. Iza Androida nalazi se iOS sa 32,28 procenata. NetApplications takođe primećuje i manji pad koji je doživeo Windows Phone, koji sada ima udeo od 2,57 odsto.

os.jpg

Net Applications ukazuje na činjenicu da je Windows Phone najveći udeo na tržištu imao tokom novembra 2015. godine, kada je držao 3,14 odsto tržišta. Potom je doživeo pad na 2,58 odsto u decembru, da bi tokom januara ponovo skočio na 2,96 procenata tržišnog udela. Windows Phone se generalno naziva "mobilnim operativnim sistemom sa tržišnim udelom od tri procenta", mada najnovije statistike pokazuju značajan pad ovog udela.

Gartner čak sugeriše da je trenutni tržišni udeo Windows Phone platforme na 1,1 odsto početkom 2016. godine. Svakako, na pad učešća utiče i lansiranje Windows 10 mobile operativnog sistema, koji je trenutno dostupan na nekoliko Lumia telefona i uređaja drugih proizvođača, a šira dostupnost platforme se tek očekuje.

Izvor: Softpedia

Vesti

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

Testovi

TOP KOMENTARI

Vesti

Interesantne teme na Benchmark Forumu

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Benchmark u saradnji sa kompanijom Gigatron maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.