AMD ostao bez tri rukovodioca u najnovijoj fazi reorganizacije

Kompanija Advanced Micro Devices je u ponedeljak objavila da su tri viša rukovodioca stupila sa svojih pozicija, nakon nedavnih otpuštanja i angažovanja novog CEO-a u kompaniji.

Kompanija Advanced Micro Devices je u ponedeljak objavila da su tri viša rukovodioca stupila sa svojih pozicija, nakon nedavnih otpuštanja i angažovanja novog CEO-a u kompaniji. Džon Birn, generalni menadžer AMD-ove Computing and Graphics Business grupe odlazi sa ove pozicije, kao i Kolet Lafors – šef marketinga i Radž Naik – šef strateškog odeljenja. U oktobru je na mesto CEO-a kompanije došla Lisa Su, koja će sada obavljati poslove generalnog menadžera do prionalaska zamene.AMD navodi da su ove promene deo implementacije optimalnog dizajna organizacije i tima koji vodi kompaniju, kako bi se dodatno ojačale pozicije kompanije u pravcu tržišnog jačanja. AMD je prošle godine doživeo pad tržišnog učešća. Kompanija je pokušala da situaciju popravi širenjem na nova tržišta, kao što su konzole i low-power serveri, ali je napredak na ovom polju dosta sporiji nego što to zahteva Wall Street. Kompanija je prošle godine, smanjila i svoju radnu snagu za sedam odsto, kako bi ublažila posledice pada tržišnog učešća.Izvor: Guru3DSve informacije u vezi sa kompanijom AMD, možete pogledati na AMD stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi