AMD najavio heterogeni C++ AMP kompajler najnovije verzije

AMD je u saradnji sa Microsoftom danas najavio objavljivanje C++ AMP verzije 1.2 , po prvi put dostupnu i na Linux i na Windows platformama

AMD je u saradnji sa Microsoft-om danas najavio objavljivanje C++ AMP verzije 1.2 , po prvi put dostupnu i na Linux i na Windows platformama. Ova objava predstavlja još jedan korak napred ka AMD-ovom cilju podrške više platformskih rešenjima, većeg broja programskih jezika i stalnom doprinosu zajednici otvorenog-koda. Alat, koji se oslanja na Clang i na LLVM, programerima koji žele da upotrebe punu snagu modernih heterogenih platformi koje pokrivaju servere, PC računare i prenosive uređaje, uvećava produktivnost i olakšava upotrebu. 
C++ AMP verzije 1.2 omogućava C++ programerima da ubrzaju aplikacije na širokom nizu hardverskih i softverskih konfiguracija sa podrškom za tri izlaza:
– OpenCL  Khronos Grupe, podržava AMD CPU/APU/GPU, Intel CPU/APU, NVIDIA GPU, Apple Mac OS X i druge OpenCL kompajlerske platforme;
– SPIR Khronos Grupe, podržava AMD CPU/APU/GPU, Intel CPU/APU i buduće SPIR kompajlerske platforme; i
– HSAIL HSA Fondacije, podržava AMD APU i buduće HSA kompajlerske platforme. 
Ključna sposobnost verzije 1.2A C++ AMP specifikacije otvorenog-koda vezana za performanse je podrška za deljenu fizičku memoriju, koja značajno pojednostavljuje razmenu podataka između CPU-a i GPU-a na heterogenim platformama. Heterogene platforme kreirane na novoj specifikaciji omogućavaju  programerima da imaju korist od smanjenog kašnjenja osetljivog kopiranja podataka i osvežavanja pokazivača prilikom akceleracije aplikacija.
Izvor: AMD
Sve informacije vezane za AMD, možete pogledati na AMD stranici na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi