AMD najavio Carizzo APU

AMD je danas na svom događaju objavio dodavanje svojih prvih (SoC) APU-ova visokih performansi, kodnog naziva Carrizo, i mejnstrim SoC-eva kodnog naziva Carrizo-L

AMD je danas na svom „Budućnost Računarstva“ događaju objavio dodavanje svojih prvih (SoC) APU-ova visokih performansi, kodnog naziva „Carrizo“, i mejnstrim SoC-eva kodnog naziva „Carrizo-L“, kao dela kompanijinih planova za mobilne APU-ove u 2015. godini. U saradnji sa hardverskim i softverskim partnerima, ovi novi 2015 AMD Mobilni APU-ovi su dizajnirani kao kompletno rešenje za igranje, poslovne aplikacije i 4K iskustvo ultra visoke-definicije. Sa podrškom za Microsoft DirectX 12, OpenCL 2.0, AMD Mantle API, AMD FreeSync i podrškom za dolazeći Microsoft Windows 10 operativni sistem, familija 2015 AMD Mobilnih APU-ova pruža ono iskustvo koje korisnici zaista očekuju.
Vodeći „Carrizo“ procesori će imati integrisano novo x86 CPU jezgro kodnog naziva „Excavator“ zajedno sa narednom generacijom AMD Radeon grafike u prvom na svetu SoC-u koji je usaglašen sa Heterogenom Sistemskom Arhitekturom (HSA)  verzije 1.0. „Carrizo-L“ SoC ima integrisano CPU jezgro kodnog naziva „Puma+“ zajedno sa AMD Radeon R serije GCN GPU-om i namenjen je za ugradnju u mejnstrim konfiguracije. Pored toga, AMD Sigurnosni Procesor će biti integrisan u oba „Carrizo“ i „Carrizo-L“ APU-a, omogućavajući ARM TrustZone zaštitu širom celokupne familije, što će najviše ceniti poslovni i stručni korisnici. Upotrebom jedinstvene infrastrukture integracije za „Carrizo“ i „Carrizo-L“, 2015 AMD Mobilna APU familija partnerima pojednostavljuje dizajniranje u širokom nizu komercijalnih i potrošačkih mobilnih sistema.
„Carrizo“ i „Carrizo-L“, su predviđeni za isporuku u prvoj polovini 2015. i očekuje se da će se laptopovi i all-in-one sistemi bazirani na 2015 AMD Mobilnoj APU familiji  na tržištu pojaviti sredinom 2015.
Izvor: AMD
Sve informacije vezane za AMD, možete pogledati na AMD stranici na Benchmark sajtu
 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi