AMD lansirao Catalyst Omega drajvere

AMD novi paket naziva "Catalyst Omega Driver" a navodi da performanse poboljšava za 29 odsto, a variraće od PC-ja do PC-ja.

Primetno je da Advanced Micro Devices (AMD) ažurira svoje drajvere nešto ređe nego što Nvidia čini za svoj GeForce. Izgleda da je AMD bio potpuno ozbiljan kada je izjavio da je potrebno više vremena kako bi se kreiralo nešto zaista izuzetno. Kao prvi ozbiljan softverski apdejt u poslednje dve godine Catalyst Omega donosi dosta toga. AMD novi paket naziva “Catalyst Omega Driver” a navodi da performanse PC-a poboljšava za 29 odsto. Drajveri poboljšavaju performanse radeon Kartica za 19 odsto, APU-a za 29 odsto i sistema sa GPU i APU (Dual Graphics) za 15 odsto. Poboljšanja će, svakako, varirati od samog PC-a i delova koji su u njemu, ali bi ova poboljšanja svakako trebalo da budu primetna.Od poboljšanja performansi, funkcija i iskustva, treba izdvojiti sledeće: Ultra HD iskustvo, sa implementacijom 1080p tehnologije skaliranja, kao i MD Fluid Motion Video, Contour Removal i 1080p Detail Enhancement funkcije; Gaming funkcije uključuju Frame Pacing poboljšanja za određene naslove (Batman Arkham Origins, Metro Series, Sniper Elite 3, Tomb Raider), tu je i bolja dual grafika; Virtual Super Resolution je takođe primetan, za renderovanje igre u 4K i prikaz u 1080p, dok je Super Sampling Anti-Aliasing simuliran za igre koje nemaju ovu podršku; Dodata je podrška za 5K monitore (5120 x 2880 rezolucija), zajedno sa Eyefinity sistemima do 14 displeja koji se mogu kombinovati.Pored navedenog, AMD je poboljšao i Mantle API i ima 100 razvojnih timova igara u svom Mantle Beta programu. Mantle games će omogućiti Twitch streamovanje, obradu videa, snimanje dešavanja u igri i to sve preko jedne aplikacije (AMD Gaming Evolved). Više informacija o AMD Catalyst Omega drajverima možete pronaći ovde.Izvor: AMDSve informacije u vezi sa kompanijom AMD, možete pogledati na AMD stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi