AMD demonstrirao Zen procesore uz igru DOOM

AMD je upravo objavio kratki video u kome njihov glavni sistem inženjer Luis Kastro pokreće igru Doom na svom Summit Ridge procesoru, baziranom na Zen arhitekturi

AMD je upravo objavio kratki video u kome njihov glavni sistem inženjer Luis Kastro pokreće igru Doom, na svom Summit Ridge procesoru, baziranom na Zen arhitekturi. Ovo u suštini znači da razvoj ide dobrim smerom, a procesori koji su prvi put primećeni krajem prošle godine, trebalo bi da stignu na vreme, tokom  2016. godine.
Direktorka kompanije Lisa Su rekla je da će desktop verzija prva stići, kao i da će to biti upravo procesor pokazan u videu. Naravno, ovde ćemo podsetiti da Summit Ridge nije APU i da nema GPU jezgro, pa je AMD u ovom testu najverovatnije koristio diskretnu grafičku karticu. Summit Ridge je procesor sa AM4 podnožjem, a kod AM4 platforme AMD je potpuno izmestio čipset na procesorski deo, pa matične ploče sa AM4 podnožjem neće imati nikakav čipset na sebi.
Ovo takođe znači da će procesori imati integrisan PCI-Express gen 3.0 root complex, osim integrisanog DDR4 memorijskog kontrolera. Uz čipset koji je u potpunosti integrisan, povezivanja kao što su USB i SATA će biti uklonjena sa procesora.
AMD potvrdio ključne specifikacije Summit Ridge platforme

Izvor: Fudzilla
Sve informacije vezane za AMD, možete pogledati na AMD stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi