Amazon u Velikoj Britaniji testira dronove za isporuku

Kompanija Amazon planira da testira dronove koji će se koristiti za sistem isporuke istog dana, a testovi će se vršiti u Kembridžu u Velikoj Britaniji

Kompanija Amazon planira da testira dronove koji će se koristiti za sistem isporuke istog dana, a testovi će se vršiti u Kembridžu u Velikoj Britaniji. Amazon je ovaj projekat nazvan Amazon Prime Air najavio još krajem prošle godine, ali se od tada nije mnogo toga dešavalo. Naravno, tokom jula oni su objavili da traže odobrenje od američke administracije avijacije za testiranje dronova koji idu brzinom od 50 milja na sat i u stanju su da isporuče paket težine do 2,3 kilograma.
Podsetićemo se da je direktor Amazona Džef Bezos tada poručio da je čak 86 posto njihovih pošiljki težine manje od 2,3 kg. Međutim, sada je došlo do napretka pa je čak postavljen i oglas za posao – inženjer letećih operacija. Testiranje novog načina isporuke bi trebalo da počne uskoro.
Izvor: Fudzilla

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi