Amazon predstavio i novu Fire platformu baziranu na KitKatu

Zajedno sa gomilom novih tableta, Amazon je predstavio i ažuriranu verziju svog Fire OS operativnog sistema namenjenog tablet uređajima.

Zajedno sa gomilom novih tableta, Amazon je predstavio i ažuriranu verziju svog Fire OS operativnog sistema namenjenog tablet uređajima. Nazvan Fire OS 4 (kodno ime mu je Sangria), novi operativni sistem je baziran na Android 4.4 KitKat platformi i donosi izmene korisničkog interfejsa kao i brojne nove funkcije. Amazaon je tvikovao korisnički interfejs u verziji 4 svog operativnog sistema, a tu sada postoje i profili tako da različiti korisnici mogu da imaju različit email, Facebook i Twitter kao i podešavanja. Jedna od novih funkcija je ASAP (Advanced Streaming and Prediction), i ona predviđa koji film ili TV seriju želite da gledate sledeću i počinje ih odmah. Tu je takođe i Smart Suspend koji inteligentno suspenduje bežično povezivanje kako bi povećao standby vreme do 25 posto, a tu je i Firefly funkcija koja je debitovala na telefonima.
Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi