Samsungov fleksibilni displej u akciji (video)

Za one koje zanima kako bi ovi fleksibilni displeji ili telefoni mogli izgledati i funkcionisati, Samsung je nedavno objavio zanimljiv demo sa fleksibilnim displejem u akciji

Do sada smo imali priliku da vidimo smartfone sa fleksibilnim displejima, kao što je Samsungova Galaxy Edge serija. Ovi displeji su fleksibilni na način da se mogu kreirati da obavijaju telo telefona, čineći zakrivljeni deo ekrana i dalje funkcionalnim.
Međutim, već neko vreme znamo da Samsung radi i na konkretnim displejima koji su zaista fleksibilni i mogu se savijati od strane korisnika. Ovi displeji se očekuju na telefonima 2017.-te godine, a već se nagađa da će telefon će nositi naziv Samsung Galaxy X.
Za one koje zanima kako bi ovi displeji ili telefoni mogli izgledati i funkcionisati, Samsung je nedavno objavio zanimljiv demo sa fleksibilnim displejem u akciji.

Treba napomenuti da se ne radi o procureloj demonstraciji, a najverovatnije je u pitanju prikaz tehnologije tokom SID Display Week 2016 događaja. Ovo takođe znači i da ono što se vidi u videu, verovatno neće predstavljati finalni proizvod, ali nam daje ideju o tome kako se displej savija i kako bi mogao funkcionisati. Koncept svakako deluje zanimljivo, ali ostaje da se vidi koliko će biti praktičan i za šta bi se telefon sa ovakvim ekranom mogao koristiti.Kada se u potpunosti otvori, ovaj 5.7-inch Full HD displej nudi gustinu od 386 ppi. Panel ima debljinu od 0,3mm i 10R radijus umotavanja, što mu omogućava da se smota u rolnu sa 10mm radijusom. Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi