Nokia nagovestila povratak u posao sa telefonima?

Iako je njeno ime najbitnije u sferi mobilnih uređaja, kompanija još uvek ne može da koristi Nokia naziv kako bi se vratila u poslovanje sa smartfonima, zbog ugovora sa Microsoftom

Tokom Nokia konferencije prethodne nedelje, gde je finska kompanija objavila odlično treće tromesečje, kompanija je priznala da je njeno ime veoma bitna stavka. Iako je njeno ime najbitnije u sferi mobilnih uređaja, kompanija još uvek ne može da koristi Nokia naziv kako bi se vratila u poslovanje sa smartfonima, zbog ugovora sa Microsoftom. Rečenica i komentar, koje su mnogi shvatili kao mogućnost povratka Nokije u poslovanje sa mobilnim urerđajima glasi:
“Nokia brend je najvredniji iz perspektive prepoznavanja u oblasti mobilnih telefona i mobilnih uređaja. A to je oblast u kojoj trenutno ne možemo da učestvujemo”.
Sa nedavnim lansiranjem HERE Maps za Android i Z Launchera za Google open source OS, mnogo toga ukazuje na to da bi naredni Nokia telefoni (ukoliko su u planu) mogli biti Android uređaji. Uostalom, ovo je pravac, koji su mnogi ljubitelji Nokia uređaja želeli još odavno.Izvor: Phone Arena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi