U fokusu:
Games 16.09.2014 16:28 1

Microsoft: Minecraft će se koristiti da decu uči o nauci i tehnologiji

Microsoft: Minecraft će se koristiti da decu uči o nauci i tehnologiji

Microsoft je juče ozvaničio kupovinu kompanije Mojang za dve i po milijarde dolara. Kupovinom kompanije, Microsoft će dobiti i u vlasništvo i popularnu igru Minecraft. Minecraft je izuzetno popularna igra na više platformi, a sigurno će pomoći Microsoftu da zaradi još novca.

Games 16.09.2014 11:28 1

Rockstar: potrebno nam je još vremena za PC verziju GTA 5

Rockstar: potrebno nam je još vremena za PC verziju GTA 5

Imajući u vidu da PC gejmeri čekaju već godinu dana na verziju GTA 5 igre za računare, prošlonedeljno odlaganje je došlo posebno razočaravajuće za sve. Nakon najave da je PC verzija odložena, Rockstar je pokušao sve to da objasni kratkim saopštenjem u kome objašnjavaju zašto će fanovi ove igre morati još da sačekaju verziju za PC.

Games 15.09.2014 22:55 1

Malware koji se širi Twitch čatom može da ukrade Steam naloge

Malware koji se širi Twitch čatom može da ukrade Steam naloge

Sigurnosna kompanija F-Secure je obelodanila da se pojavio malware koji može da ugrozi Steam naloge. Ono što se događa, jeste da su se pojavili botovi koji čatuju na Twitch video servisu. Ovi botovi obećavaju korisnicima da mogu da osvoje stvari za Counter-Strike: Global Offensive igru.

Games 15.09.2014 14:41 1

FIFA 15: Mesi je najbolji, a najbrži igrač igra za Fortunu Dizeldorf

FIFA 15: Mesi je najbolji, a najbrži igrač igra za Fortunu Dizeldorf

EA Sports je u poslednje vreme otkrio dosta detalja vezanih za predstojeću simulaciju fudbala, uključujući i nedavno objavljeni demo u kome možete i isprobati igru. Pa je tako prvo objavljeno da će najbolje rangirani igrač u ovoj verziji Fife biti Leo Mesi, reprezentativac Argentine i igrač Barselone.

Games 14.09.2014 16:26 1

Counter-Strike zombi mod će se pojaviti ovog meseca

Counter-Strike zombi mod će se pojaviti ovog meseca

Igra Counter-Strike Nexon: Zombies, besplatna verzija čuvene igre kuće Valve, postaće dostupna od 23. septembra putem Steama. Kao što se može videti sa slike, igra je bazirana na prvobitnom Counter-Strike endžinu, ne na novijim Counter-Strike: Source ili Counter-Strike: Global Offensive iteracijama.

Games 14.09.2014 12:12 1

PlayStation Now bi mogao dobiti PS4, PS2 i PS1 igre

PlayStation Now bi mogao dobiti PS4, PS2 i PS1 igre

Servis kompanije Sony za strimovanje igara PlayStation Now mogao bi dobiti podršku za PlayStation 4, PlayStation 2 i PlayStation 1 igre. Ovo je potvrdio VP Sony Network Entertainment odeljenja, Erik Lempl u intervjuu za Game Informer. Podsećamo, PlayStation Now za sada podržava samo PlayStation 3 igre, a nastao je prevashodno kao uslovno rešenje koje omogućava PlayStation 4 konzoli da pokreće PlayStation 3.

Games 14.09.2014 00:03 1

Igre sa groblja Atari igara u Novom Meksiku će biti podeljene muzejima i prodate

Igre sa groblja Atari igara u Novom Meksiku će biti podeljene muzejima i prodate

Jedna od urbanih legendi je konačno potvrđena ranije tokom ove godine. Radnici na građevini u Novom Meksiku su pronašli veliki broj Atari 2600 igara, koje su tamo bile zakopane više od 30 godina. Atari je ove igre zakopao za vreme velikog kraha video igara 1983.

Games 13.09.2014 20:23 2

Novi trejler za Middle-earth: Shadow of Mordor

Novi trejler za Middle-earth: Shadow of Mordor

Middle-earth: Shadow of Mordor je najnovija igre iz Lord of the Rings univerzuma, a u najnovijem gejmplej trejleru imamo prilike da vidimo interakciju između glavnog junaka Taliona, i čuvenog lika Goluma, pored svih ostalih interesantnih momenata. Za Shadow of Mordor nam se obećava drugačija priča u odnosu na ono što je jezgro Lord of the…

TOP 5

GAMES

Games 07.09.2014 20:01 192

Najava igre: Destiny

Najava igre: Destiny

Za samo koji dan dolazi nam jedan od najambicioznijih projekata u današnjoj igračkoj industriji. Reč je o igri Destiny, od kreatora poznate Halo franšize, koja ima ambiciju da traje izuzetno dugo. Zapravo, navodno bi Destiny trebao da bude projekat koji će trajati čitavih deset godina. Da li će temelji biti dovoljno dobri da traju čitavu deceniju?

Games 22.07.2014 11:36 1

Test: Cooler Master Quickfire Rapid-i

Test: Cooler Master Quickfire Rapid-i

Mehaničke tastature su apsolutni hit među igračima i ova "drevna" tehnologija se vratila na velika vrata sa Cherry MX mehanizmima koji su promenili scenu na tržištu tastatura. Cooler Master je rano usvojio novi pravac, pa sada može da se pohvali ogromnim arsenalom različitih modela u svojoj pondi. Novi modeli se redovno pojavljuju, a poslednji novitet nosi naziv QuickFire Rapid-i. Originalni QuickFire Rapid je već dugo vremena na tržištu, a reč je o najmanjoj mehaničkoj tastaturi koju Cooler Master ima u svom asortimanu. Ipak, novi Rapid nije samo kozmetičko osveženje, jer su implementirane i neke nove tehnologije iz Storm kuhinje. Neke su viđene od skora, ali jedna debituje na Rapid-i modelu

Games 16.07.2014 22:18 2

Test: Cooler Master Storm Resonar

Test: Cooler Master Storm Resonar

Prvi pokušaj kompanije Cooler Master da uvede in-ear slušalice za gejmere nije prošao baš najbolje. Storm Pitch je izgledao vrlo atraktivno, ali zvuk koji je reprodukovao nije bio izbalansiran baš najbolje, kao ni završna obrada. Ipak, kako je reč o prvom pokušaju kompanije na ovom polju nije bilo realno očekivati da nam isporuče besprekoran proizvod od samog starta. Sa druge strane, Resonar je potpuno druga priča, jer je Cooler Master mudro ispravio sve nedostatke prethodnika i pritom postaje daleko više od običnog gejming headseta

Games 14.07.2014 11:35 53

Opis igre: Heroes of the Storm

Opis igre: Heroes of the Storm

Blizzard želi da ponudi nešto novo u segmentu MOBA igara. Da li je pronašao dobitnu forumulu? Vreme će pokazati, ali njihova kreacija je već pred nama. Radi se o igri Heroes of the Storm, koja u netipičnom maniru osvežava dosadašnji MOBA koncept novim karakteristikama i mogućnostima. Za heroje ne brinite - tu su heroji iz svih Blizzard svetova: Warcraft, Starcraft, Diablo.

Games 04.07.2014 10:38 1

Test: Trust GXT166 MMO Gaming Mouse

Test: Trust GXT166 MMO Gaming Mouse

Trust je poznat po svojim, ne toliko skupim, periferijama koje su ga ujedno učinile i veoma popularnim na domaćem tržištu. Pritom, ova kompanija se oduvek trudila da ima vrlo šarenu ponudu i da redovno dodaje nove modele koji su najčešće inspirisani skupim onima koje viđate kod renomiranih brendova. Ipak, Trust je rešio da uđe u celu priču nešto ozbiljnije i da se konačno okuša u segmentu skupljih proizvoda. Očekivano, tako nešto je najbolje isprobati u gejming kategoriji, a reč je o mišu koji je namenjen MMO igračima

Games 10.06.2014 13:16 1

Test: Asus Strix Pro Gaming Headset

Test: Asus Strix Pro Gaming Headset

Asus je nedavno uveo još jednu porodicu proizvoda koja će nositi ime Strix. Zanimljivo je da će obuhvatati proizvode iz svih kategorija koje kompanija pokriva, a trenutno je predstavljen headset, kao i jedna grafička karta bazirana na Nvidia grafičkom procesoru. Danas ćemo se pozabaviti sa gejming headsetom koji izgleda ekstremno atraktivno zbog specifično agresivnog dizajna koji, kada se slušalice postave u određeni položaj, izgleda poput očiju nekakvog robota. Asus je očigledno želeo da postigne upravo ovaj efekat, a tolika želja za privlačenjem pažnje medija i korisnika mora da se opravda i adekvatnim kvalitetom, zar ne?

Games 16.05.2014 16:15 1

Test: Logitech G502 Proteus Core

Test: Logitech G502 Proteus Core

Logitech definitivno želi da od miševa sa oznakama kao što su G502 i G602 napravi potpuno unikatne proizvode koji se ne uklapaju ni u jedan okvir. Logitech G602 nam je doneo bežičnu vezu sa osveženjem od 500 Hz i generalno veliki napredak na polju bežične komunikacije miša sa PC-em. Sa druge strane G502 Proteus Core bi mogao biti daleko revolucionarniji. Razlog za to su njegove mogućnosti kao što je rezolucija od maksimalnih 12.000 DPI, novi način implementacije tegića i najbitnije - prilagodljivost površini na kojoj se miš nalazi.

Games 13.02.2014 09:25 0

Osvrt: negativni trendovi u gejmingu

Osvrt: negativni trendovi u gejmingu

Ne gledamo na sve trendove pozitivno. Gejming je možda upravo polje koje jasnije nego ijedno drugo reflektuje sve pozitivne i negativne tokove industrije. Danas vam donosimo kratku priču o trendovima u svetu igara na koje ne gledamo pozitivno. Nažalost, ima puno stvari koje nas ili plaše ili onespokojavaju u gejming svetu sa svakom novom godinom. Naravno, kao i svi slični “opinion” tekstovi, i ovaj sadrži solidnu dozu ličnih stavova autora, na k

Games 24.01.2014 09:33 1

Test: Thrustmaster Ferrari Wireless GT Cockpit 430 Scuderia Edition

Test: Thrustmaster Ferrari Wireless GT Cockpit 430 Scuderia Edition

Volan je jedan od omiljenih dodataka svih vlasnika konzola i računara, ali se na kupovinu odlučuje veoma mali broj ljudi. Finansije nisu uvek problem, već postavljanje volana pred ekran ili televizor, kablovi i kasnije skladištenje volana kada se on ne koristi, obzirom da malo ljudi može da priušti sebi posebno mesto u domu gde će volan sa ekranom uvek biti spreman. Thrustmaster Ferrari Wireless GT Cockpit 430 Scuderia Edition pokušava da odgovori na ove probleme

Games 12.01.2014 22:26 0

Šta ćemo i kako ćemo se igrati u 2014. godini?

Šta ćemo i kako ćemo se igrati u 2014. godini?

Nakon što smo sumirali svoje utiske iz 2013. godine, rešili smo da zaključimo serijal tekstova svojim očekivanjima od godine koja je upravo počela. Prethodna godina nije bila laka za industriju, a sve su prilike da će izazovi u tekućoj godini biti još teži. No, točak će se vrteti, nove stvari će se pojavljivati, neće se desiti da neka kategorija stane ili nestane. Do sada smo pažnju posvećivali različitim ure

Games 05.01.2014 09:33 2

Opis igre: Gran Turismo 6

Opis igre: Gran Turismo 6

Gran Turismo 6 je tako reći pomalo neplanirano najavljen protekle godine. Krajem godine igra se pojavila i to je bio prvi Gran Turismo 6 naslov koji do sada nije kasnio. Za neke će biti iznenađenje što je igra izašla za PlayStation 3, iako je PlayStation 4 već bio dostupan, ali je jasan ovaj potez kompanije Sony koja i dalje želi da ubira plodove svoje finansijski problematične konzole. Računica je jasna - preko 70 miliona PS3 konzola je ogromna

Games 01.11.2013 14:40 1

Test: Logitech G602

Test: Logitech G602

Verovatno nijedan miš koji je do sada došao na naš test nije izazivao takve neodumice kao miš koji vam danas predstavljamo. Delimično je za to zaslužna i činjenica da smo za njegove karakteristike znali dosta unapred pre nego što smo došli u situaciju da ga isprobamo. Zaista, kada G602 proanalizirate nameću se uglavnom pitanja koja počinju sa "Zašto..." ili "Kako..." No, jedno su analize napamet, a držanje miša u rukama je svakako nešto sasvim drugo. Da li je nova Logitechova bežična kreacija uspela da razveje naše sumnje i da nas delimično ili potpuno osvoji, saznaćete na narednim stranicama

Games 22.10.2013 18:14 1

Test: Nvidia Shield

Test: Nvidia Shield

Kao što verovatno i sami znate Nvidia Shield je proizvod koji se za sada isključivo prodaje na teritoriji SAD-a, dok ćemo ga možda u skorijem periodu videti i u Evropi. Ipak, i pored ove činjenice, uspeli smo prvi da ugrabimo ovaj ekskluzivni proizvod kako bismo vam ga predstavili. Predviđanja u pogledu uspeha ovog koncepta su najrazličitija moguća, pa je red i da mi proverimo šta Shield nudi i da li je zaista reč o revolucionarnoj konzoli ili samo još jedan način da kompanija skrene pažnju na sebe

Games 17.10.2013 23:00 1

Test: Logitech G100s

Test: Logitech G100s

Nova serija gejming periferija iz Logitecha je obuhvatila i osveženje kompletnog asortimana miševa. Iako smo se u startu pozabavili najskupljim modelima kao što su G500s i G700s, došlo je vreme da se malo "prizemljimo" i da pogledamo šta se nalazi u donjem domu. Rešili smo da krenemo od početka, tako da nam se na testu našao Logitech G100s koji predstavlja klasični i dobro poznati G100 kome je odrađen blagi "facelifting". Ipak, određene razlike svakako postoje, i tu smo da vam ukažemo na njih

Games 13.09.2014 13:52 1

Naughty Dog nam donosi igre već 30 godina

Naughty Dog nam donosi igre već 30 godina

Razvojni tim Naughty Dog će 27. septembra proslaviti 30 godina postojanja. Ovaj tim je počeo sa radom 1984. godine kao mali tim, kao što uostalom i svi timovi počinju, da bi stigao do giganta kakav je danas: koji ima preko 200 ljudi u svom sastavu.

Games 13.09.2014 10:22 1

GTA 5 izgleda izvanredno na PS4 konzoli

GTA 5 izgleda izvanredno na PS4 konzoli

Od jednog od prisutnih na GameStop expo manifestaciji saznali smo neke nove detalje vezane za predstojeće izdanje GTA 5 igre za PC, PS4 i Xbox One platforme. Rockstar je organizovao hands-off demo svoje predstojeće igre i to je učinio na PlayStation 4 konzoli, a jedan od pristunih izneo je svoje impresije.

Games 12.09.2014 21:08 1

GTA5 na PS4 i Xbox One stiže 18. novembra, PC verzija odložena za januar

GTA5 na PS4 i Xbox One stiže 18. novembra, PC verzija odložena za januar

Playstation 4 i Xbox one verzije Grand Theft Auto 5 igre će biti lansirane 18. novembra, prema navodima Rockstara. Međutim, PC verzija igre neće biti dostupna pre naredne godine, a pojaviće se 27. januara 2015. Rockstar obećava da će GTA5 doneti veća vizuelna i tehnička poboljšanja, uključujući nova oružja, vozila i aktivnosti (poput fotografija životinjdkog sveta).

Games 12.09.2014 11:04 1

Studija pokazala: PC gejmeri su stari prosečno 38 godina, polovina su žene

Studija pokazala: PC gejmeri su stari prosečno 38 godina, polovina su žene

Nedavna studija koju je sproveo NPD otkrila je neke iznenađujuće detalje kada su u pitanju PC gejmeri, ali ćemo se odmah ograničiti jer je ona sprovedena samo na teritoriji SAD. Naime, studija je pokazala da je prosečna starost PC gejmera sada 38 godina, a da su čak 49 odsto njih žene.

Games 11.09.2014 21:51 1

Detalji priče i novi screenovi za Resident Evil: Revelations 2

Detalji priče i novi screenovi za Resident Evil: Revelations 2

Serija zvaničnih detalja priče za igru Resident Evil: Revelations 2 je otkrivena, a uz priču imamo i screenshotove koji pokazuju nove protagoniste u serijalu - Kler Redfild i Moiru Barton. Tu je i zastrašujuće okruženje koje će dva glavna lika igre istraživati u ovom survival horor naslovu.

Games 11.09.2014 21:22 1

Šta je potrebno za igranje Alien: Isolation?

Šta je potrebno za igranje Alien: Isolation?

PC korisnici sada mogu da provere da li njihove mašine mogu da pokrenu predstojeću igru Alien: Isolation koju donosi razvojni tim Creative Assembly. Objava specifikacija prati potvrdu kompanije SEGA da je Alien: Isolation ušao u gold fazu, kao i potvrdu da igra izlazi 7.

Games 11.09.2014 19:06 1

Ovo su sistemski zahtevi za novu Fifu 15

Ovo su sistemski zahtevi za novu Fifu 15

FIFA 15 demo je od juče dostupan za preuzimanje za sve vlasnike Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 konzola kao i računara, spreman za sve one koji žele da vide šta igra donosi. PC verzija zahteva da korisnici imaju Origin klijent, ali to i nije tako velika muka za besplatan demo.

Games 11.09.2014 13:00 1

Kakvu muziku je Pol Mekartni napravio za Destiny?

Kakvu muziku je Pol Mekartni napravio za Destiny?

U avgustu je New York Times izvestio da je čuveni Pol Mekartni napisao i snimio pesmu za igru Destiny, jednu od najskupljih igara ikada napravljenih čiji je razvoj koštao pola milijarde dolara koje je izdavač vratio već prvog dana prodaje. Kao što već znate, radi se o igri razvojnog tima Bungie koju izdaje Activision.

Games
07.10.2013
1

Opis igre: PES 2014

Games
05.08.2013 12:22
1

Opis igre: Company of Heroes 2

Prošlo je gotovo sedam punih godina od kako je razvojni tim Relic definisao jednu prilično drugačiju „real-time“ strategiju čuvenim Company of Heroes naslovom, koji je postao toliko popularan da se potreba i želja među igračima za nastavkom igre rodila gotovo trenutno. Prvi CoH je nesumnjivo na više načina napravio mini revoluciju RTS žanra sa svojim izazovnim ali istovremeno i vrlo „zaraznim“ gejmplejem čiji je fokus bio na taktiziranju i mikromendžmentu jedinica. Pred nama je dugo i željno iščekivani Company of Heroes 2...

Games
24.09.2013
1

Opis igre: Grand Theft Auto V

Igra koja je definitivno zapalila svet

Games
03.07.2013 13:42
1

Opis igre: GRID 2

Kada govorimo o trkačkim tj. igrama “vožnje”, uvek su postojale dve glavne kategorije; kako samih igara, tako i igrača koji su bili ljubitelji istih. Na jednoj strani imamo pasionirane zaljubljenike u četvorotočkaše koji se razumeju u gotov sve što ima veze sa automobilima i ovim sportom, ljude koji kupuju posebne volane za igranje i koji pre svake trke potroše barem petnaest minuta u “garaži” do najfinijih detalja podešavajući svog ljubimca. Na drugoj strani se nalaze osobe koje generalno vole video igre i elektronsku zabavu i koje žele da bez mnogo pompe i prethodne pripreme jednostavno uskoče u neki od trkačkih automobila i uživaju u brzoj vožnji, ne razmišljajući puno o samoj trci ili posledicama neadekvatne opreme za konkretnu stazu koju voze

Games
25.04.2013 20:42
1

Opis igre: Bioshock Infinite

Baš kao pre gotovo šest godina, ponovo se nalazite ispred sablasnog svetionika na udaljenom grebenu, a čamac kojim ste došli brzo nestaje na horizontu uzburkanog mora u prohladnoj kišnoj noći. Nesigurnim koracima polako napredujete ka ulazu visokog mračnog tornja, a uz snažan deja vu osećaj ubrzo shvatate da ono što vas čeka neće biti ni izbliza slično onome što ste „proživeli“ u prethodnom delu.

Games
28.05.2013 18:33
1

Opis igre: Metro Last Light

Postoji nešto privlačno u konceptu apokaliptičnih okruženja, posebno nuklearnom katastrofom ili ratom zahvaćenih teritorija bivšeg Sovjetskog Saveza, nešto inspirativno što su mnogi poznati razvojni timovi pucačina iz prvog lica pronašli kao izvor svojih prilično uspešnih kreacija. Ta turobna, mračna atmosfera očigledno ništa manje ne „prija“ i igračima koji su pronašli odličan izvor zabave u naslovima kao što su S.T.A.L.K.E.R. ili Fallout a koji neosporno imaju dosta toga zajedničkog. Sada je red na nešto novo u sličnom stilu, igre Metro, bazirane na istoimenim romanima...

Games
24.05.2013 10:45
1

Opis igre: Call of Juarez: Gunslinger

Iako su „kaubojci“ bili prlično česta tema filmova pre nekoliko decenija, otkako je moderna industrija interaktivne zabave stasala i preuzela primat, tematika divljeg zapada nije predstavljala popularan izvor materijala video igara. Call of Juarez je svakako ime koje je u novijoj istoriji svima poznato kao sinonim za vestern šuter. Postoji više razloga zbog čega je to tako. Pre svega, zato što i dalje gotovo da nema konkurenciju na tom polju, ali i zbog toga što je prvi deo, Bound in Blood, definitivno imao svojih kvaliteta koji su ga i učinili poznatim. Kako će se najnovija iteracija pokazati?

Hardver
27.03.2014 09:10
1

Test: Cooler Master Trigger Z

Cooler Masterova Trigger tastatura je prisutna na tržištu više od dve godine i bilo je samo pitanje vremena kada će dobiti naslednika. Taj momenat je došao, a novi model nosi oznaku Trigger Z. Podsetimo se Trigger modeli su namenjeni korisnicima bez potrebe da štede na prostoru i pritom ne planiraju da "prenose" svoju tastaturu preterano često. Predstavlja ujedno i najkomforniju mehaničku tastaturu u ponudi kompanije, izuzev Mecha koji je praktično baziran na istoj platformi, ali pripada Alu seriji

Hardver
04.12.2012 11:01
1

Mega uporedni test tastatura

Navikli ste na testove 7, 8, 10 uređaja u uporednom testu; ovaj put vas čeka iznenađenje! Dugo na Benchmarku nije bilo uporednih testova računarskih tastatura, a naročito ne u ovakvom obliku. Ovoga puta prikupili smo preko trideset veoma različitih modela i ukrstili im koplja – koliko je to moguće u ovolikom opsegu cena i upotrebljivosti. Tu su tastature od klasičnih jednostavnih modela za svaki dan pa do „opasnih“ igračkih teškaša koji izgledaju kao da je celokupan računar sadržan u njima, a cenovni opseg ide od hiljadu pa do čak 22.000 dinara. Dakle, bukvalno za svakog ponešto. Pa, krenimo...

Games
15.10.2013 17:14
1

Test: Logitech G19s

Logitech G19 je do sada predstavljao perjanicu gejming ponude, ali je došlo vreme za naslednika. Obzirom na to da je jedina promena u oznaci sufiks "s", ne čudi činjenica da promena nema mnogo i da je kao osnova uzet originalni Logitech G19. Stoga, oni kojima se dopadao originalni model mogu da odahnu, jer je novajlija prilično sličan prethodniku. Ipak, da li te izmene donose nešto bitno ili se radi samo o fejsliftu koji treba uraditi da bi se javnosti skrenula pažnja je nešto što tek treba da se proveri

Games
19.03.2013 10:13
1

Opis igre: Tomb Raider

Tomb Raider je u svetu igara isto ono što je Indijana Džons u filmskoj industriji, oličenje avanturističkog žanra koje datira iz vremena kojeg se neki mlađi čitaoci možda i ne sećaju. Sada već davne 1996. dodine započeta je priča o istraživačkom duhu i avanturama mladog fiktivnog britanskog arheologa Lare Kroft, jednog od najpoznatijih protagonista iz video igara ikada, koji je ostavio pečat na dobar deo detinjstva mnogih generacija kasnije.

Games
12.09.2013 20:52
1

Test: Cooler Master Mech

Mehaničke tastature su veliki hit među igračima, a kompanija Cooler Master je to na vreme uvidela, pa u svojoj ponudi ima samo modele sa Cherry MX tasterima. Novi model koji ćemo vam ovom prilikom predstaviti dolazi iz takozvane "Aluminium Gaming" serije proizvoda. Njih karakteriše mogućnost "prilagođavanja" na jedan specifičan način, a o čemu tačno govorimo saznaćete u nastavku. Upoznajmo se sa vrlo zanimljivom i po mnogo čemu specifičnom Cooler Master Mech tastaturom...

Games
17.10.2011 11:16
0

Vodič kroz grafička podešavanja u igrama

Vreme kada smo od opcija u igrama morali da brinemo samo o jačini zvuka i rezoluciji u kojoj ćemo se igrati je davno za nama. Razvojem hardvera, igračke industrije i porastom apetita igrača, par proteklih godina donele su još gomilu grafičkih opcija sa konfuznim imenima. Opcije koje nam omogućavaju da kvalitet sve realističnije i kompleksnije grafike podesimo po svom ukusu, odnosno prema mogućnostima našeg hardvera, kako bi pronašli što bolji balans između kvaliteta prikaza i performansi

Games
30.03.2012 13:48
0

Vodič kroz digitalnu distribuciju igara

Vreme kada smo igre nabavljali isključivo na CD i DVD diskovima je već neko vreme samo nostalgična prošlost. Naglim omasovljavanjem i širenjem brzopojasnog interneta, preuzimanje igara direktno sa mreže postalo je prilično lakše, praktičnije i jeftinije iz više razloga. Svedoci smo da je poslednjih par godina kompletna industrija zabavnog softvera prodrmana novim načinom distribucije igara, koji je brzo postao dominantan. Ipak, posledice koje ova tranzicija nosi sa sobom su mnogo šire od same distribucije. Zajedno sa digitalnim trendom, čitava industrija je u fazi drastičnih promena koje su, kako se čini, uglavnom okrenute u pravom smeru, za sada

Hardver
12.05.2014 00:00
0

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine grafičke karte

Grafička karta je jedna od omiljenih komponenti, jer je najbitnija kada dođe do performansi u igrama. Procesor i RAM svakako nisu nevažni, ali je grafička alfa i omega za svakog gejmera. Naravno, daleko od toga da su sve iste, a u ovom svetu izbor je izuzetno šaren i zanimljiv. Ukoliko imate nešto veći budžet, kupovina može da bude vrlo zanimljiva avantura.

Hardver
28.02.2014 00:00
0

Kako odabrati SSD?

SSD-ovi se razvijaju veoma agresivno i sve češće ih viđamo čak i u prosečnim konfiguracijama. Predstavljaju idealan izbor za sistemski disk zbog svog gotovo nepostojećeg vremena potrebnog da pristupe podacima. Ipak, različiti modeli imaju specifične karakteristike koje ih smeštaju u određeni cenovni segment. Kako ne biste dodatno plaćali nešto što vam ne treba, obavezno se informišite o svim mogućnostima koje željeni SSD poseduje.

Hardver
16.04.2014 09:45
0

Vodič kroz mehaničke tastature

Mehaničke tastature su sasvim posebna kategorija među tastaturama. Mnogi će reći, kraljevi periferija, naročito za one koji intenzivno koriste svoje računare, odnosno svoje tastature, bilo za igranje, bilo za kuckanje. Objašnjavamo sve pojmove vezane za njih, i istovremeno savetujemo kako da se postavite prilikom kupovine.

Hardver
29.04.2014 00:00
0

Kako odabrati kuler za vaš procesor?

Čim odete korak dalje od kulera koji dobijate uz procesor, otvara vam se izuzetno veliki broj mogućnosti. Mali, veliki, tanki, debeli, aktivni, pasivni, visoki, niski... Kulera ima mnogo, a razlike su značajne. Kada se odlučujete na novi model, pored željenih temperatura obratite pažnju na još niz različitih stavki pre nego što donesete finalnu odluku.

Hardver
11.04.2014 00:00
0

Kako odabrati kućište?

Kada tražite proizvod u koji ćete "skućiti" vaše komponente, planiranje je ključna stvar. Razmislite o tome koliko vam prostora treba, ali ne preterujte ukoliko je prostor u sobi ograničen. Takođe, jako je bitno da vam odgovara način na koji je taj prostor iskorišćen, jer je i način na koji koristite PC jako bitan. On govori o tome koje su vam komponente prioritet. Ne zaboravite ni na konektore koje kućište ima.

Hardver
03.03.2014 06:58
0

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine miša

Dok se spremate za kupovinu miša, verovatno niste ni sami svesni šta vas sve čeka. U ovom kratkom članku ćemo vam skrenuti pažnju na šta trebate da obratite posebnu pažnju, odnosno predočiti vam koje su osnovne stvari koje trebate da imate na umu kada se zaputite u kupovinu miša za vaš PC računar...

Games 10.09.2014 23:56 1

Poznati detalji DLC dodataka i sezonske propusnice DriveClub igre

Poznati detalji DLC dodataka i sezonske propusnice DriveClub igre

Kada se PlayStation 4 pojavio prošle godine, očekivalo se da će se zajedno sa konzolom pojaviti i DriveClub igra. Međutim, igra je odložena i skoro godinu dana od pojavljivanja konzole, ona se i dalje nije pojavila. Sada su poznati novi detalji koji se odnose na DLC dodatke igre i tzv.

Games 10.09.2014 21:39 1

Destiny igra zaradila 500 miliona dolara od prvog dana prodaje

Destiny igra zaradila 500 miliona dolara od prvog dana prodaje

Iako su juče i danas sve oči bile uprte u Apple i nove iPhone uređaje, jedno lansiranje 9. septembra 2014. godine će ostati zabeleženo. U pitanju je prvi dan prodaje dugo najavljivanog i isto toliko dugo isčekivanog Destiny naslova. Destiny je video igra koja je verovatno jedna od najviše promovisanih i koja je generisala najviše "hajpa".

Games 10.09.2014 19:19 1

Izašao demo za Fifu 15

Izašao demo za Fifu 15

Besplatni demo za Fifa 15 igru je od danas dostupan za preuzimanje za PC, PS4 i PS3 platforme širom sveta, omogućavajući tako vlasnicima računara i Sony konzola da probaju predstojeću simulaciju fudbala koju sprema sportsko odeljenje Electronic Arts kompanije.

Games 10.09.2014 16:16 1

Polovina PC gejmera čeka rasprodaju kako bi kupili igre

Polovina PC gejmera čeka rasprodaju kako bi kupili igre

Iako video igre nisu preterano skupe, frekventno kupovanje istih može uticati na to da potrošite i više novca nego što ste planirali. Ovo je razlog zbog koga se igrači raduju rasprodajama video igara. Istraživanje, koje je sproveo NPD Group, pokazuje da polovina ispitanika kupuje igre po punoj ceni, dok druga polovina čeka rasprodaju kako bi kupila igre na popustu.

Games
04.03.2013
1

Opis igre: Crysis 3

Games
19.02.2013 16:00
1

Opis igre: Dead Space 3

Teško da se bilo šta može direktno porediti sa snagom i količinom čistog adrenalina koji je ljudski endokrini sistem u stanju da generiše u momentima intenzivnog straha, i naravno one čudne i teško objašnjive doze satisfakcije i osećaja zadovoljstva nakon što je "talas neprijatnog" prošao. Pred nama je nastavak serijala kome je udarna karakteristika zapravo "udar" na najbazičnije instinkte za samoodržanjem...

Games
17.01.2013 10:00
1

Opis igre: Assassins Creed III

Kao jedno od retkih ostvarenja koja na tako konzistentan i pitak način spajaju dva fundamentalno različita koncepta, visoko sofisticiranu futurističku tehnologiju i sa druge strane snažan akcenat na istorijske detalje i činjenice, Assassin’s Creed franšiza potpuno opravdano zauzima mesto jedne od najpopularnijih serija igara novijeg vremena. Trojka je već neko vreme među nama. Da li je to dostojan naslednik, ili komercijalizovan nastavak smešten na američki kontinent radi bolje prođe na tamošnjem tržištu?

Games
28.11.2012 14:33
1

Opis igre: Call of Duty Black Ops 2

Novi Call of Duty je pred nama, očekivanja su velika, barem na osnovu reputacije i budžeta ovog mega hita koji već godinama predstavlja najbolju zabavu miliona ljubitelja first person shooter-a širom sveta. Zapravo, možda mnogi od vas (nas) i nisu imali preterano velika očekivanja, barem kada je u pitanju količina noviteta koje će poslednji nastavak doneti, što je u neku ruku i bilo logično imajući u vidu da je Call of Duty serijal u poslednjih par godina razvio reputaciju franšize koja igra na sigurno...

Games
22.11.2012 09:46
1

Opis igre: Need For Speed Most Wanted

Jedan od pravih bisera u vlasništvu Electronic Arst imperije i praktično oličenja samog žanra jeste čuvena Need For Speed franšiza čiji pojedini delovi, složićete se, nisu uvek blistali i ispunjavali očekivanja mnogobrojnih fanova. I pored direktnog ismevanja kritike i u pojedinim segmentima vidnog nedostatka kvaliteta, snažan i očigledno efektan marketing je tokom godina održao popularnost ovog serijala

Games
05.09.2013 19:53
1

Test: Logitech G510s

Glavna karakteristika kojom se kompanija Logitech izdvojila od konkurencije sa G serijom tastatura je mali ekran koji se pojavio po prvi put sa G15 verzijom. LCD je omogućavao da kritične informacije vezane za igru budu uvek ispred vas i nezavisne od onoga što se dešava na ekranu PC-a. Logitech je implementirao i gomilu drugih simpatičnih funkcionalnosti, kao što su hardware monitor, digitalni i analogni sat, štoperica i sl. U svakom slučaju, pred nama se nalazi daleki rođak pomenutog modela, koji je moderniji, atraktivniji i i poseduje neke nove mogućnosti. Nosi naziv G510s i predstavlja unapređenje u odnosu na stariju G510 varijantu

Games
18.08.2013 17:55
1

Test: Logitech G700s

Dobro poznati Logitech nastavlja sa plasiranjima novih serija igračkih miševa. Jedan od top modela nove generacije jeste Logitech G700s, laserski miš koji stiže u novom ruhu. Međutim, da li se radi o običnom redizajnu dosadašnjeg (i nama dobro poznatog) G700 modela, ili se radi o uređaju koji dolazi sa očigledno blagim osveženjima i ispod haube? Ispitujemo kako se u praksi ponaša dual-mod miš kompanije Logitech, koga mnogi već tradicionalno svrstavaju u sam vrh ponude ovog proizvođača...

Hardver
11.02.2014 20:35
1

Test: Cooler Master QuickFire XT

Nakon nedavno predstavljene QuickFire TK Stealth na red je došla i druga nova mehanička tastatura iz Cooler Master kuhinje. Kompanija uporno niže odlične proizvode u ovom domenu, a QuickFire XT je tu da zadovolji potrebe korisnika koji su navikli na tradicionalnu tastaturu u svakom smislu. Naime, ideja je da se ne odstupa od dizajna na koji je većina korisnika navikla, a da se u priču dodaju kvalitet i taktilni osećaj "stare dobre mehanike".

Hardver
18.02.2013 20:00
1

Mega uporedni test miševa

Nakon prednovogodišnjeg velikog uporednog testa tastatura, obećali smo i veliki uporedni test miševa, koji doduše nismo uspeli da sprovedemo onako brzo kao što bismo voleli – niti je nabavka tekla glatko, niti je testiranje išlo brzo, ali test je napokon pred vama. Sakupili smo 44 "komada miševa" vrlo različitih namena, cena, ciljne publike i kvaliteta i propustili ih kroz šake - naravno, doslovno. Pogledajte kakve smo impresije stekli i šta smo zaključili iz svega ovoga...

Games
13.08.2013 10:33
1

Test: Logitech G500s

Osveženje game igračkih miševa kompanije Logitech još od davnih dana prati pitanje "šta je sa 5XX modelom". Imena ovog modela su se menjala, on je u određenim periodima bio atraktivnija ili manje atraktivna kupovina, ali je sasvim sigurno da je neku zlatnu sredinu (ali i maksimum koji su mnogi bili spremni da izdvoje za igračkog miša) popunjavao model čija najnovija iteracija nosi oznaku G500s. Kako se pokazuje igrački miš srednje/više srednje klase, koji je "sweet spot" za mnoge korisnike, a posebno one koji se identifikuju sa Logitechom i uzimaju ga za etalon kvaliteta, ispitujemo u današnjem testu...