Idi na uporedi stranicu
U fokusu:
Games 07.02.2016 14:19 0

Novi Mirror's Edge Catalyst trejler, otvorene prijave za betu (video)

Novi Mirror's Edge Catalyst trejler, otvorene prijave za betu (video)

Originalna Mirror's Edge igra, koja se pojavila 2008. godine, donela je u to vreme ovseženje u tradicionalne akcione avanture iz prvog lica. Igrači su mogli da uživaju u parkur stilu vođenja glavnog lika - Faith. Originalna igra nije previše duboko zalazila u priču, ali se očekuje da će ovo biti promenjeno dolazećim rebootom, pod nazivom Mirror's Edge Catalyst.

Games 06.02.2016 20:02 2

Pogledajte objavni trejler za XCOM 2

Pogledajte objavni trejler za XCOM 2

XCOM 2 igra je juče debitovala, a kako bi obeležio njenu objavu, izdavač 2K Games je predstavio objavni trejler koji delimično otkriva priču same igre, kao i neke od vanzemaljaca sa kojima će se igrači susretati. Igra je razvijena od strane Firaxis Games-a i nastavak je XCOM: Enemy Unknown igre iz 2012.

Games 06.02.2016 16:12 0

Novi trejler za The Division pokazuje veštine u igri (video)

Novi trejler za The Division pokazuje veštine u igri (video)

Developer Ubisoft Massive radi naporno da se osigura da svi zainteresovani igrači imaju jasnu sliku oko mehanike predstojeće igre The Division. Novi trejler koji je objavljen nudi detalje o veštinama karaktera koje će moći da se primene u Njujorku.

Games 05.02.2016 15:34 4

Besplatna verzija PES 2016 stigla na Steam

Besplatna verzija PES 2016 stigla na Steam

Konami je upravo objavio da je free-to-play verzija igre PES 2016 dostupna za PC na Steamu. Konami i dalje pokušava da premosti jaz između njihove simulacije fudbala PES (Pro Evolution Soccer) i Fife, a najbolji način za to je da ponude igru besplatno.

Games 05.02.2016 10:49 2

Objavljen datum izlaska igre DOOM (video)

Objavljen datum izlaska igre DOOM (video)

Developer id Software i izdavač Bethesda Softworks su najavili da planiraju objavu igre DOOM za PlayStation 4, Xbox One i PC platforme 13. maja. Predstojeći naslov koji je već dugo u razvoju će doneti kampanju za jednog igrača, koja koristi klasičnu premisu serije u kojoj se gejmer ponovo bori sa demonima uz širok spektar oružja i lokacija.

Games 04.02.2016 21:21 0

Otkazani Mac i Linux portovi Batman: Arkham Knight igre

Otkazani Mac i Linux portovi Batman: Arkham Knight igre

Korisnici Mac OS X i Linux operativnih sistema će biti razočarani saznanjem da je Warner Bros. odlučio da otkaže portovanje Batman: Arkham Knight igre na ove platforme. Kratak i koncizan post na ovu temu, na Steam stranicama, ističe da igra neće doći na Mac i Linux kako je ranije planirano, a svi koprisnici koji su prednaručili igru za ove platforme mogu se obratiti za povraćaj novca preko Steama.

Games 04.02.2016 12:55 0

Objavljen novi trejler za igru Hitman i otkrivena misija ekskluzivno za PS4 konzolu

Objavljen novi trejler za igru Hitman i otkrivena misija ekskluzivno za PS4 konzolu

Developer IO Interactive i izdavač Square Enix su spremni da nam ponude nešto više detalja o ekskluzivnom sadržaju koji za svoju predstojeću Hitman igru planiraju da ponude za PlayStation 4 konzolu. Takođe su dali i neke nagoveštaje o ukupnoj strukturi priče u novom naslovu.

Games 03.02.2016 21:15 0

Prva ekspanzija za Call of Duty: Black Ops 3 je stigla

Prva ekspanzija za Call of Duty: Black Ops 3 je stigla

Prva ekspanzija za igru Call of Duty: Black Ops 3 nazvana Awakening je objavljena juče, 2. februara, za PlayStation 4 konzolu. Ekspanzija dolazi sa četiri multiplejer mape i jednom za Zombies mod. Četiri nove mape su Skyjacked (prerađena Call of Duty: Black Ops II Hijacked mapa), Splash, Gauntlet i Rise, dok se nova Zombies mapa naziva Der Eisendrache.

Games 03.02.2016 12:12 8

Test: Logitech G410

Test: Logitech G410

Iz kompanije Logitech nam dolazi veoma zanimljiv proizvod, koji će biti veoma interesantan igračima, ali i svima koji su se do sada ustručavali da se upuste u nabavku mehaničkih tastatura. Reč je o tastaturi oznake G410 Atlas Spectrum, koja bi vrlo lako mogla postati naš favorit, ali koja je isto tako primer da dobar miks ne mora biti prost zbir svojih sastojaka. Šta time želimo da kažemo?

Games 29.01.2016 17:49 0

Test: Logitech G933 Artemis Spectrum

Test: Logitech G933 Artemis Spectrum

Pored nedavno testiranih Logitech G633 Artemis Spectrum slušalica, Logitech je ponudio i bežičnu varijantu koja bi mogla da se dopadne onima koji ne žale novca, već žele da se oslobode ograničenja koje donose kablovi i koji svakako mnogima predstavljaju veliku smetnju za udobno igranje. Ukoliko se prepoznajete u prethodnoj rečenici G933 model bi mogao da bude pravo rešenje.

Games 22.01.2016 20:30 0

Test: Logitech G633 Artemis Spectrum

Test: Logitech G633 Artemis Spectrum

Logitech G633 Artemis Spectrum je gejmerski headset koji želi da spoji apsolutno sve moguće tehnologije i ponudi ih u jednom proizvodu. Dovoljno je reći da su u pitanju slušalice koje poseduju 7.1 Dolby i DTS Headphone X podršku, kao i mogućnost promene osvetljenja u kompletnom RGB spektru, sposobnost za rad sa PC-em, konzolama i još mnogo mnogo toga

Games 02.12.2015 14:15 3

Test: Cooler Master Sentinel III

Test: Cooler Master Sentinel III

Prošlo je gotovo šest godina od kada je Cooler Master ušao u svet igračkih periferija. Možemo da kažemo da je na ovom polju kompanija izuzetno uspešna i da ne čudi to što već neko vreme deluje kao da je upravo najviše fokusirana na ovaj segment tržišta. Jedan od pionira u Cooler Master ponudi je Sentinel miš, koji sada prolazi kroz treću etapu svoje evolucije.

Games 11.11.2015 21:05 264

Opis igre: StarCraft II: Legacy of the Void

Opis igre: StarCraft II: Legacy of the Void

Došao je trenutak da napišemo jedan od najpredvidljivijih članaka na Benchmarku. Radi se o opisu igre StarCraft II: Legacy of the Void, trećeg i poslednjeg dela StarCraft II sage, ali i kompletnog StarCraft univerzuma, barem kada su likovi i epske avanture heroja koje smo dobro upoznali kroz StarCraft i StarCraft II u pitanju. Verovatno veoma dobro znate da se radi o kampanji fokusiranoj na Protose, uzvišenu vanzemaljsku rasu koja će učiniti sve da povrati svoj matični svet Aiur...

Games 30.10.2015 14:47 0

Test: Asus Strix 2.0

Test: Asus Strix 2.0

Asus Strix 2.0 je nova verzija dobro poznatog stereo "headset-a" namenjenog igračkoj populaciji. Prvu verzija je primljena odlično od strane gejmera zahvaljujući unikatnom agresivnom dizajnu, ali i odličnom zvuku koje Strix slušalice isporučuju. Na to dodajte modularni mikrofon, razumnu cenu i mogućnost okretanja kućišta zvučnika za 90 stepeni. Strix 2.0 ne predstavlja veliki pomak, ali realno gledano Asus je znao da za time nema ni preke potrebe.

Games 29.10.2015 07:45 6

Test: Cooler Master Xornet II

Test: Cooler Master Xornet II

Kada se pojavio, Xornet je vrlo brzo stekao popularnost gejmera na našem tržištu zahvaljujući sjajnoj ceni pre svega, a zatim i činjenici da vraća mnogo za uložen novac. Xornet je omanji miš sa sjajnom ergonomijom kod koga je cena bila jedan od najvećih aduta. Sada nam se vraća u novom izdanju, ali je gotovo 50% skuplji. Da li je Xornet II i dalje pravi "value for money" model, ostaje da proverimo.

Games 30.09.2015 11:11 0

Test: Cooler Master QuickFire XTi

Test: Cooler Master QuickFire XTi

QuickFire XT je model koji je u Cooler Masterovu ponudu doneo model klasičnog oblika bez dodatnih tastera, oslonaca za dlanove i nekih drugih dodataka koje bi ga činile komplikovanim. Konzervativni dizajn je bio pozdravljen od svakog ko je želeo klasičnu mehaničku tastaturu bez mnogo filozofije. Jedina zamerka određenog broja korisnika je bila izostanak pozadinskog osvetljenja, koji donosi QuickFire XTi zajedno sa još nekim promenama.

Games 08.09.2015 12:39 9

Opis igre: Metal Gear Solid V

Opis igre: Metal Gear Solid V

Nakon dugo iščekivanja i “predjela” u vidu Ground Zeroes misije (ili seta misija, kako ko voli da nazove prequel ove igre), konačno je stigao Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Reč je o igri koja je po mnogo čemu koristi frazu “po prvi put u istoriji”, što ukazuje da je broj novina ogroman. Nažalost, nije zlato sve što sija, i uz samu igru je vezano nekoliko kontroverzi koje ne možemo a da ne spomenemo. Ipak, ima li to ikakve posledice na igru, ili smo dobili fantastičan naslov kakav je vredelo godinama čekati?

Games 01.09.2015 21:38 0

Test: Cooler Master Storm Pitch Pro

Test: Cooler Master Storm Pitch Pro

Kada se prvi put pojavio, Storm Pitch je delovao kao ambiciozan pokušaj kome je manjkala malo kvalitetnija realizacija. Ideja "in-ear" slušalica koje ćete da koristite pri gejmingu, slušanju muzike, razgovoru preko Skype-a ili kao hands-free za telefon zvuči odlično. Nažalost, originalni Pitch je imao nedostataka na polju kvaliteta zvuka, završne obrade i posvećenosti detaljima. Sada je tu Pitch Pro, sa samo jednim ciljem - da sve to ispravi.

Games 22.08.2015 14:32 4

Opis igre: Killing Floor 2 (Early Access)

Opis igre: Killing Floor 2 (Early Access)

Killing Floor 2 je verovatno najbolja “horde mode” igra koja je danas dostupna. Naslednik izuzetno popularnog Killing Floor naslova je u trenutku pisanja ovog teksta i dalje u Early Access fazi, što je idealno, obzirom da ga možete kupiti već sada po nižoj ceni od one po kojoj će biti dostupan. Već sada se radi o izuzetno ispoliranom i kvalitetnom naslovu, koji itekako zaslužuje reči hvale i opravdava hvalospeve kojima ga obasipaju sa svih strana.

Games 17.06.2015 19:55 0

Opis igre: Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

Opis igre: Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

From Software nas zaista časti na sve strane. Samo par dana nakon što se pojavio Bloodborne, Playstation 4 ekskluziva, dobili smo i reizdanje igre Dark Souls 2. Pod imenom Dark Souls 2: Scholar of the First Sin dolazi, najkraće rečeno, remasterovana verzija Dark Souls 2, zajedno sa svim DLC-ovima i dodacima za tu igru. Međutim, značaj ovog paketa je drugačiji, zavisno od platforme na kojoj se igrate. Stoga je i dočekan sa različitim stepenima entuzijazma, zavisno od publike...

Games 31.05.2015 12:45 0

Test: Logitech G910 Orion Spark

Test: Logitech G910 Orion Spark

Logitechova G910 Orion Spark tastatura je nova perjanica ponude u gejming segmentu. Kompanija se potrudila da G910 učini jedinstvenim na tržištu i da unese preko potrebnu svežinu u svoj asortiman. Prelazak na mehaničke prekidače je za Logitech bio stresan, s obzirom da se jasno videlo kako nemaju preciznu viziju u kom pravcu žele da idu. Sada se sve to menja na bolje, jer je G910 fenomenalan spoj Logitechove tradicije uz potpuno novu tehnologiju.

Games 19.05.2015 14:17 232

Opis igre: The Order 1886

Opis igre: The Order 1886

Ukoliko bismo birali žanr igara koji je dominirao i bio najprepoznatljiviji kod konzola prethodne generacije, odnosno Playstation 3 i Xbox 360 konzola, to bi verovatno bile pucačine iz trećeg lica. Danas ovakvih igara nema u tolikoj meri, makar ne sa izvođenjem kakvo je forsirano doskora. The Order 1886 nas upravo podseća na igre koje su do pre koju godinu dominirale konzolnom scenom. Igra sa obiljem akcije, koja svesno rizikuje da da prednost formi naspram suštine. Šta je zapravo ova Sony ekskluziva donela na tržište?

Games 03.02.2016 19:30 0

Nintendo ulazi na VR tržište, 20 godina nakon propasti Virtual Boy-a

Nintendo ulazi na VR tržište, 20 godina nakon propasti Virtual Boy-a

Nintendo je navodno zainteresovan za ulazak na tržište virtuelnih tehnologija, a na nedavnoj konferenciji na kojoj je predstavljen finansijski izveštaj, predsednik kompanije Tatsumi Kimišima opisao je VR tehnologiju kao "interesantnu".

Games 03.02.2016 14:20 5

The Division izgleda fantastično u 4K rezoluciji, sa primenjenim SweetFX modovima

The Division izgleda fantastično u 4K rezoluciji, sa primenjenim SweetFX modovima

Sa grafikom podešenom na maksimum, The Division je igra koja vizuelno izgleda veoma dobro. Međutim, u 4K rezoluciji i sa primenjenim custom SweetFX modovima, igra izgleda fantastično.   Osvanuli su screenshotovi, koji pokazuju kako izgleda igra na 4K podešavanjima.

Games 02.02.2016 22:24 0

Black Desert Online MMORPG stiže 3. marta (video)

Black Desert Online MMORPG stiže 3. marta (video)

Ljubitelji MMORPG igara, kao i oni koji dugo čekaju lansiranje Black Desert naslova, biće zadovoljni saznanjem da je Daum Games objavio da će Black Desert Online biti lansiran 3. marta. Studio je takođe objavio i da se primaju prijave za drugo zatvoreno beta testiranje, koje će biti održano od 18.

Games 02.02.2016 14:02 0

Kreator igre Gears of War objasnio zašto se pucačine pomeraju ka multiplejeru

Kreator igre Gears of War objasnio zašto se pucačine pomeraju ka multiplejeru

Ukoliko ste se pitali zašto se toliko pucačina kao što su Star Wars Battlefront i Titanfall udaljavaju od kampanje za jednog igrača, onda kreator igre Gears of War Klif Bležinski ima odgovor. U intervjuu za PC Gamer, Bležinski je govorio o svojoj predstojećoj pucačini iz prvog lica Lawbreakers, i o tome kako ona izgleda u akciji kao i o visokoj ceni kampanje za jednog igrača.

Games 01.02.2016 22:12 0

Nova nadogradnja za Need for Speed poboljšava multiplejer

Nova nadogradnja za Need for Speed poboljšava multiplejer

Sledeće ažuriranje igre Need for Speed će poboljšati igru tako što će doneti nove i bolje opcije multiplejera, novi fotografski mod, mnoštvo novih opcija prilagođavanja kao i još mnogo toga. Detalji o novoj funkcionalnosti multiplejera su oskudni ali Ben Vok iz Ghost Gamesa objašnjava na Need for Speed sajtu da je tim dodao "Competitive" opciju u prednji meni.

Games 01.02.2016 21:40 0

EA: Star Wars Battlefront nikada neće biti u liniji sa novim filmovima

EA: Star Wars Battlefront nikada neće biti u liniji sa novim filmovima

Razvojni tim DICE koji je radio na igri Star Wars Battlefront poručio je jasno da neće isporučiti nikakav sadržaj koji je baziran na nedavno objavljenom filmu The Force Awakens. Naravno, ovde se ne računa već objavljeni DLC Battle of Jakku, dve nove mape i pripadajući Turning Point mod.

Games 01.02.2016 20:26 0

Final Fantasy 15 napreduje, igra se se očekuje uskoro (video)

Final Fantasy 15 napreduje, igra se se očekuje uskoro (video)

Square Enix je predstavio još jedan izveštaj o progresu Final Fantasy 15 igre, a prema svemu sudeći ovo će biti i poslednji izveštaj ovog tipa jer se objava datuma lansiranja igre očekuje na događaju koji će se održati 30. marta.

Games 01.02.2016 19:10 0

Fable Legends je 40% brži uz DX12 u poređenju sa DX11

Fable Legends je 40% brži uz DX12 u poređenju sa DX11

Znamo da će dolazeća Fable Legends igra izgledati veoma lepo, sa ugrađenoim podrškom za Windows 10 ekskluzivu - DirectX 12. Međutim, kako se sve ovo odražava na performanse u igri?Prema navodima Stjuarta Wajta, direktora Lionhead Studios, sve što pomaže da se poboljšaju vizuelne karakteristike igre je prihvaćeno i od strane developera i od strane igrača.

Games
07.10.2013
0

Opis igre: PES 2014

Games
05.08.2013 12:22
0

Opis igre: Company of Heroes 2

Prošlo je gotovo sedam punih godina od kako je razvojni tim Relic definisao jednu prilično drugačiju „real-time“ strategiju čuvenim Company of Heroes naslovom, koji je postao toliko popularan da se potreba i želja među igračima za nastavkom igre rodila gotovo trenutno. Prvi CoH je nesumnjivo na više načina napravio mini revoluciju RTS žanra sa svojim izazovnim ali istovremeno i vrlo „zaraznim“ gejmplejem čiji je fokus bio na taktiziranju i mikromendžmentu jedinica. Pred nama je dugo i željno iščekivani Company of Heroes 2...

Games
24.09.2013
0

Opis igre: Grand Theft Auto V

Igra koja je definitivno zapalila svet

Games
03.07.2013 13:42
0

Opis igre: GRID 2

Kada govorimo o trkačkim tj. igrama “vožnje”, uvek su postojale dve glavne kategorije; kako samih igara, tako i igrača koji su bili ljubitelji istih. Na jednoj strani imamo pasionirane zaljubljenike u četvorotočkaše koji se razumeju u gotov sve što ima veze sa automobilima i ovim sportom, ljude koji kupuju posebne volane za igranje i koji pre svake trke potroše barem petnaest minuta u “garaži” do najfinijih detalja podešavajući svog ljubimca. Na drugoj strani se nalaze osobe koje generalno vole video igre i elektronsku zabavu i koje žele da bez mnogo pompe i prethodne pripreme jednostavno uskoče u neki od trkačkih automobila i uživaju u brzoj vožnji, ne razmišljajući puno o samoj trci ili posledicama neadekvatne opreme za konkretnu stazu koju voze

Games
25.04.2013 20:42
0

Opis igre: Bioshock Infinite

Baš kao pre gotovo šest godina, ponovo se nalazite ispred sablasnog svetionika na udaljenom grebenu, a čamac kojim ste došli brzo nestaje na horizontu uzburkanog mora u prohladnoj kišnoj noći. Nesigurnim koracima polako napredujete ka ulazu visokog mračnog tornja, a uz snažan deja vu osećaj ubrzo shvatate da ono što vas čeka neće biti ni izbliza slično onome što ste „proživeli“ u prethodnom delu.

Games
28.05.2013 18:33
0

Opis igre: Metro Last Light

Postoji nešto privlačno u konceptu apokaliptičnih okruženja, posebno nuklearnom katastrofom ili ratom zahvaćenih teritorija bivšeg Sovjetskog Saveza, nešto inspirativno što su mnogi poznati razvojni timovi pucačina iz prvog lica pronašli kao izvor svojih prilično uspešnih kreacija. Ta turobna, mračna atmosfera očigledno ništa manje ne „prija“ i igračima koji su pronašli odličan izvor zabave u naslovima kao što su S.T.A.L.K.E.R. ili Fallout a koji neosporno imaju dosta toga zajedničkog. Sada je red na nešto novo u sličnom stilu, igre Metro, bazirane na istoimenim romanima...

Games
24.05.2013 10:45
0

Opis igre: Call of Juarez: Gunslinger

Iako su „kaubojci“ bili prlično česta tema filmova pre nekoliko decenija, otkako je moderna industrija interaktivne zabave stasala i preuzela primat, tematika divljeg zapada nije predstavljala popularan izvor materijala video igara. Call of Juarez je svakako ime koje je u novijoj istoriji svima poznato kao sinonim za vestern šuter. Postoji više razloga zbog čega je to tako. Pre svega, zato što i dalje gotovo da nema konkurenciju na tom polju, ali i zbog toga što je prvi deo, Bound in Blood, definitivno imao svojih kvaliteta koji su ga i učinili poznatim. Kako će se najnovija iteracija pokazati?

Hardver
27.03.2014 09:10
2

Test: Cooler Master Trigger Z

Cooler Masterova Trigger tastatura je prisutna na tržištu više od dve godine i bilo je samo pitanje vremena kada će dobiti naslednika. Taj momenat je došao, a novi model nosi oznaku Trigger Z. Podsetimo se Trigger modeli su namenjeni korisnicima bez potrebe da štede na prostoru i pritom ne planiraju da "prenose" svoju tastaturu preterano često. Predstavlja ujedno i najkomforniju mehaničku tastaturu u ponudi kompanije, izuzev Mecha koji je praktično baziran na istoj platformi, ali pripada Alu seriji

Hardver
04.12.2012 11:01
0

Mega uporedni test tastatura

Navikli ste na testove 7, 8, 10 uređaja u uporednom testu; ovaj put vas čeka iznenađenje! Dugo na Benchmarku nije bilo uporednih testova računarskih tastatura, a naročito ne u ovakvom obliku. Ovoga puta prikupili smo preko trideset veoma različitih modela i ukrstili im koplja – koliko je to moguće u ovolikom opsegu cena i upotrebljivosti. Tu su tastature od klasičnih jednostavnih modela za svaki dan pa do „opasnih“ igračkih teškaša koji izgledaju kao da je celokupan računar sadržan u njima, a cenovni opseg ide od hiljadu pa do čak 22.000 dinara. Dakle, bukvalno za svakog ponešto. Pa, krenimo...

Games
15.02.2014 17:14
0

Test: Logitech G19s

Logitech G19 je do sada predstavljao perjanicu gejming ponude, ali je došlo vreme za naslednika. Obzirom na to da je jedina promena u oznaci sufiks "s", ne čudi činjenica da promena nema mnogo i da je kao osnova uzet originalni Logitech G19. Stoga, oni kojima se dopadao originalni model mogu da odahnu, jer je novajlija prilično sličan prethodniku. Ipak, da li te izmene donose nešto bitno ili se radi samo o fejsliftu koji treba uraditi da bi se javnosti skrenula pažnja je nešto što tek treba da se proveri

Games
19.03.2013 10:13
0

Opis igre: Tomb Raider

Tomb Raider je u svetu igara isto ono što je Indijana Džons u filmskoj industriji, oličenje avanturističkog žanra koje datira iz vremena kojeg se neki mlađi čitaoci možda i ne sećaju. Sada već davne 1996. dodine započeta je priča o istraživačkom duhu i avanturama mladog fiktivnog britanskog arheologa Lare Kroft, jednog od najpoznatijih protagonista iz video igara ikada, koji je ostavio pečat na dobar deo detinjstva mnogih generacija kasnije.

Games
12.09.2013 20:52
0

Test: Cooler Master Mech

Mehaničke tastature su veliki hit među igračima, a kompanija Cooler Master je to na vreme uvidela, pa u svojoj ponudi ima samo modele sa Cherry MX tasterima. Novi model koji ćemo vam ovom prilikom predstaviti dolazi iz takozvane "Aluminium Gaming" serije proizvoda. Njih karakteriše mogućnost "prilagođavanja" na jedan specifičan način, a o čemu tačno govorimo saznaćete u nastavku. Upoznajmo se sa vrlo zanimljivom i po mnogo čemu specifičnom Cooler Master Mech tastaturom...

Games
17.10.2011 11:16
0

Vodič kroz grafička podešavanja u igrama

Vreme kada smo od opcija u igrama morali da brinemo samo o jačini zvuka i rezoluciji u kojoj ćemo se igrati je davno za nama. Razvojem hardvera, igračke industrije i porastom apetita igrača, par proteklih godina donele su još gomilu grafičkih opcija sa konfuznim imenima. Opcije koje nam omogućavaju da kvalitet sve realističnije i kompleksnije grafike podesimo po svom ukusu, odnosno prema mogućnostima našeg hardvera, kako bi pronašli što bolji balans između kvaliteta prikaza i performansi

Games
30.03.2012 13:48
0

Vodič kroz digitalnu distribuciju igara

Vreme kada smo igre nabavljali isključivo na CD i DVD diskovima je već neko vreme samo nostalgična prošlost. Naglim omasovljavanjem i širenjem brzopojasnog interneta, preuzimanje igara direktno sa mreže postalo je prilično lakše, praktičnije i jeftinije iz više razloga. Svedoci smo da je poslednjih par godina kompletna industrija zabavnog softvera prodrmana novim načinom distribucije igara, koji je brzo postao dominantan. Ipak, posledice koje ova tranzicija nosi sa sobom su mnogo šire od same distribucije. Zajedno sa digitalnim trendom, čitava industrija je u fazi drastičnih promena koje su, kako se čini, uglavnom okrenute u pravom smeru, za sada

Hardver
12.05.2014 00:00
0

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine grafičke karte

Grafička karta je jedna od omiljenih komponenti, jer je najbitnija kada dođe do performansi u igrama. Procesor i RAM svakako nisu nevažni, ali je grafička alfa i omega za svakog gejmera. Naravno, daleko od toga da su sve iste, a u ovom svetu izbor je izuzetno šaren i zanimljiv. Ukoliko imate nešto veći budžet, kupovina može da bude vrlo zanimljiva avantura.

Hardver
28.02.2014 00:00
0

Kako odabrati SSD?

SSD-ovi se razvijaju veoma agresivno i sve češće ih viđamo čak i u prosečnim konfiguracijama. Predstavljaju idealan izbor za sistemski disk zbog svog gotovo nepostojećeg vremena potrebnog da pristupe podacima. Ipak, različiti modeli imaju specifične karakteristike koje ih smeštaju u određeni cenovni segment. Kako ne biste dodatno plaćali nešto što vam ne treba, obavezno se informišite o svim mogućnostima koje željeni SSD poseduje.

Hardver
16.04.2014 09:45
0

Vodič kroz mehaničke tastature

Mehaničke tastature su sasvim posebna kategorija među tastaturama. Mnogi će reći, kraljevi periferija, naročito za one koji intenzivno koriste svoje računare, odnosno svoje tastature, bilo za igranje, bilo za kuckanje. Objašnjavamo sve pojmove vezane za njih, i istovremeno savetujemo kako da se postavite prilikom kupovine.

Hardver
29.04.2014 00:00
0

Kako odabrati kuler za vaš procesor?

Čim odete korak dalje od kulera koji dobijate uz procesor, otvara vam se izuzetno veliki broj mogućnosti. Mali, veliki, tanki, debeli, aktivni, pasivni, visoki, niski... Kulera ima mnogo, a razlike su značajne. Kada se odlučujete na novi model, pored željenih temperatura obratite pažnju na još niz različitih stavki pre nego što donesete finalnu odluku.

Hardver
11.04.2014 00:00
0

Kako odabrati kućište?

Kada tražite proizvod u koji ćete "skućiti" vaše komponente, planiranje je ključna stvar. Razmislite o tome koliko vam prostora treba, ali ne preterujte ukoliko je prostor u sobi ograničen. Takođe, jako je bitno da vam odgovara način na koji je taj prostor iskorišćen, jer je i način na koji koristite PC jako bitan. On govori o tome koje su vam komponente prioritet. Ne zaboravite ni na konektore koje kućište ima.

Hardver
03.03.2014 06:58
0

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine miša

Dok se spremate za kupovinu miša, verovatno niste ni sami svesni šta vas sve čeka. U ovom kratkom članku ćemo vam skrenuti pažnju na šta trebate da obratite posebnu pažnju, odnosno predočiti vam koje su osnovne stvari koje trebate da imate na umu kada se zaputite u kupovinu miša za vaš PC računar...

Games 01.02.2016 15:32 0

EA: i dalje ima 19 miliona prodatih Xbox One konzola

EA: i dalje ima 19 miliona prodatih Xbox One konzola

Kako je Microsoft najavio da više ne planira da objavljuje broj prodatih Xbox One konzola u prethodnom tromesečju, gejmeri su se pitali kolika je baza ovih uređaja za koga se zna da zaostaje za PlayStation 4 konzolom. Prema informacijama koje je obelodanio Electronic Arts kao deo objave finansijskog rezultata, obe platforme su prodate u ukupno 55 miliona jedinica.

Games 01.02.2016 10:35 0

Osnivač Oculusa najavio mogući paket VR igara

Osnivač Oculusa najavio mogući paket VR igara

U nedavnoj anketi na Twitter-u, osnivač kompanije Oculus, Palmer Laki je upitao zanimljivo pitanje fanove: "Nema obećanja, ali želim da dobijem povratne informacije - ko bi bio zainteresovan za kupovinu paketa igara dostupnih na objavi VR platforme?".

Games 31.01.2016 20:33 0

Konami prodao šest miliona kopija Metal Gear Solid V igre

Konami prodao šest miliona kopija Metal Gear Solid V igre

Hideo Kodžima možda više nije član Konami tima, ali nema sumnje da je on jedan od najzaslužnijih za prodaju šest milona kopija Metal Gear Solid V: The Phantom Pain igre.Konamijevi najnoviji finansijski rezultati, za period od poslednjih devet meseci, otkrivaju da je kompanija prodala šest miliona kopija Metal Gear Solid V, a ovde su uključene i digitalne kopije.

Games 31.01.2016 12:39 0

Sony prodao 8,4 miliona PS4 konzola u poslednja tri meseca 2015. godine

Sony prodao 8,4 miliona PS4 konzola u poslednja tri meseca 2015. godine

Najnoviji finansijski rezultati kompanije Sony otkrivaju nam gde se kompanija trenutno nalazi na polju gejming konzola. Najnoviji kompanijin izveštaj za četvrto tromesečje 2015. godine, pokazuje da je Sony prodao 8,4 miliona PlayStation 4 konzola tokom poslednja tri meseca prošle godine.

Games
04.03.2013
0

Opis igre: Crysis 3

Games
19.02.2013 16:00
0

Opis igre: Dead Space 3

Teško da se bilo šta može direktno porediti sa snagom i količinom čistog adrenalina koji je ljudski endokrini sistem u stanju da generiše u momentima intenzivnog straha, i naravno one čudne i teško objašnjive doze satisfakcije i osećaja zadovoljstva nakon što je "talas neprijatnog" prošao. Pred nama je nastavak serijala kome je udarna karakteristika zapravo "udar" na najbazičnije instinkte za samoodržanjem...

Games
17.01.2013 10:00
0

Opis igre: Assassins Creed III

Kao jedno od retkih ostvarenja koja na tako konzistentan i pitak način spajaju dva fundamentalno različita koncepta, visoko sofisticiranu futurističku tehnologiju i sa druge strane snažan akcenat na istorijske detalje i činjenice, Assassin’s Creed franšiza potpuno opravdano zauzima mesto jedne od najpopularnijih serija igara novijeg vremena. Trojka je već neko vreme među nama. Da li je to dostojan naslednik, ili komercijalizovan nastavak smešten na američki kontinent radi bolje prođe na tamošnjem tržištu?

Games
28.11.2012 14:33
0

Opis igre: Call of Duty Black Ops 2

Novi Call of Duty je pred nama, očekivanja su velika, barem na osnovu reputacije i budžeta ovog mega hita koji već godinama predstavlja najbolju zabavu miliona ljubitelja first person shooter-a širom sveta. Zapravo, možda mnogi od vas (nas) i nisu imali preterano velika očekivanja, barem kada je u pitanju količina noviteta koje će poslednji nastavak doneti, što je u neku ruku i bilo logično imajući u vidu da je Call of Duty serijal u poslednjih par godina razvio reputaciju franšize koja igra na sigurno...

Games
22.11.2012 09:46
0

Opis igre: Need For Speed Most Wanted

Jedan od pravih bisera u vlasništvu Electronic Arst imperije i praktično oličenja samog žanra jeste čuvena Need For Speed franšiza čiji pojedini delovi, složićete se, nisu uvek blistali i ispunjavali očekivanja mnogobrojnih fanova. I pored direktnog ismevanja kritike i u pojedinim segmentima vidnog nedostatka kvaliteta, snažan i očigledno efektan marketing je tokom godina održao popularnost ovog serijala

Games
05.03.2014 19:53
0

Test: Logitech G510s

Glavna karakteristika kojom se kompanija Logitech izdvojila od konkurencije sa G serijom tastatura je mali ekran koji se pojavio po prvi put sa G15 verzijom. LCD je omogućavao da kritične informacije vezane za igru budu uvek ispred vas i nezavisne od onoga što se dešava na ekranu PC-a. Logitech je implementirao i gomilu drugih simpatičnih funkcionalnosti, kao što su hardware monitor, digitalni i analogni sat, štoperica i sl. U svakom slučaju, pred nama se nalazi daleki rođak pomenutog modela, koji je moderniji, atraktivniji i i poseduje neke nove mogućnosti. Nosi naziv G510s i predstavlja unapređenje u odnosu na stariju G510 varijantu

Games
18.08.2013 17:55
0

Test: Logitech G700s

Dobro poznati Logitech nastavlja sa plasiranjima novih serija igračkih miševa. Jedan od top modela nove generacije jeste Logitech G700s, laserski miš koji stiže u novom ruhu. Međutim, da li se radi o običnom redizajnu dosadašnjeg (i nama dobro poznatog) G700 modela, ili se radi o uređaju koji dolazi sa očigledno blagim osveženjima i ispod haube? Ispitujemo kako se u praksi ponaša dual-mod miš kompanije Logitech, koga mnogi već tradicionalno svrstavaju u sam vrh ponude ovog proizvođača...

Hardver
11.02.2014 20:35
0

Test: Cooler Master QuickFire XT

Nakon nedavno predstavljene QuickFire TK Stealth na red je došla i druga nova mehanička tastatura iz Cooler Master kuhinje. Kompanija uporno niže odlične proizvode u ovom domenu, a QuickFire XT je tu da zadovolji potrebe korisnika koji su navikli na tradicionalnu tastaturu u svakom smislu. Naime, ideja je da se ne odstupa od dizajna na koji je većina korisnika navikla, a da se u priču dodaju kvalitet i taktilni osećaj "stare dobre mehanike".

Hardver
18.02.2013 20:00
0

Mega uporedni test miševa

Nakon prednovogodišnjeg velikog uporednog testa tastatura, obećali smo i veliki uporedni test miševa, koji doduše nismo uspeli da sprovedemo onako brzo kao što bismo voleli – niti je nabavka tekla glatko, niti je testiranje išlo brzo, ali test je napokon pred vama. Sakupili smo 44 "komada miševa" vrlo različitih namena, cena, ciljne publike i kvaliteta i propustili ih kroz šake - naravno, doslovno. Pogledajte kakve smo impresije stekli i šta smo zaključili iz svega ovoga...

Games
13.08.2013 10:33
0

Test: Logitech G500s

Osveženje game igračkih miševa kompanije Logitech još od davnih dana prati pitanje "šta je sa 5XX modelom". Imena ovog modela su se menjala, on je u određenim periodima bio atraktivnija ili manje atraktivna kupovina, ali je sasvim sigurno da je neku zlatnu sredinu (ali i maksimum koji su mnogi bili spremni da izdvoje za igračkog miša) popunjavao model čija najnovija iteracija nosi oznaku G500s. Kako se pokazuje igrački miš srednje/više srednje klase, koji je "sweet spot" za mnoge korisnike, a posebno one koji se identifikuju sa Logitechom i uzimaju ga za etalon kvaliteta, ispitujemo u današnjem testu...

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Benchmark u saradnji sa kompanijom Gigatron maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.