Idi na uporedi stranicu
U fokusu:
Games 30.04.2016 20:12 0

Sony: The Last Guardian i GT Sports stižu ove godine

Sony: The Last Guardian i GT Sports stižu ove godine

Mnogi gejmeri su ove godine pre svega fokusirani na predstojeću NEO nadogradnju PlayStatiuon 4 konzole koja bi trebalo da stigne ove godine, ali Sony ipak kreira i neke ekskluzivne igre za svoju gejming platformu. Oni su naime potvrdili da do kraja godine žele da objave barem još dva velika naslova.

Games 30.04.2016 15:20 0

Deus Ex: Mankind Divided trejler (video)

Deus Ex: Mankind Divided trejler (video)

Igra Deus Ex: Mankind Divided igrača stavlja u ulogu Adama Jensena, agenta za kontraterorizam, čiji cilj je lov na teroriste u svetu koji se otima kontroli i gde žive mehanički ojačani ljudi totalno izdvojeni od ostatka društva.Međutim, Jensen je zapravo u lovu na Iluminati organizaciju, koja vuče sve konce u ovom svetu.

Games 29.04.2016 15:55 2

id Software: niko u našem timu nije uspe da pređe DOOM na najvišem nivou težine

id Software: niko u našem timu nije uspe da pređe DOOM na najvišem nivou težine

Predstojeći Doom reboot ima za cilj da pruži klasičan pristup FPS igri koji će prihvatiti brzinu i nasilje koja je karakterisala prvi naslov u franšizi. Ono što je interesantno je da id Software navodi da nijedan član njihovog tima nije uspeo da pređe igru na najvišem nivou težine, koji će biti nazvan Ultra Nightmare.

Games 28.04.2016 20:14 0

Minecraft sada dostupan za Samsung Gear VR (video)

Minecraft sada dostupan za Samsung Gear VR (video)

Minecraft je zvanično objavljen za Gear VR - Samsungov uređaj za virtuelnu realnost. Microsoft je u martu najavio da planira da objavi igru za Gear VR, a sada je ovo i ozvaničeno. Minecraft: Gear VR Edition je prilično sličan Minecraft: Pocket Edition verziji igre za mobilne uređaje.

Games 28.04.2016 17:58 0

Ukradene brojne kopije igre Uncharted 4: curenje podataka bi moglo uticati na iskustvo u igri

Ukradene brojne kopije igre Uncharted 4: curenje podataka bi moglo uticati na iskustvo u igri

Igra Uncharted 4: A Thief's End je na manje od dve nedelje od zvaničnog datuma objave, ali izgleda da postoji veliki broj kopija igre "u divljini". Problem je što su neki od onih koji imaju rani pristup igri počeli objavljivati glavne elemente i delove priče iz nove avanture Nejtana Drejka.

Games 28.04.2016 15:39 4

Xbox One druge generacije u proizvodnji od februara

Xbox One druge generacije u proizvodnji od februara

Izgleda da je nova verzija Xbox One konzole u proizvodnji u fabrikama u Kini od februara, što znači da bi Microsoft mogao brzo da počne isporuke korisnicima onda kada bude zvanično predstavljena. Navodno se proizvodi oko 400.000 jedinica nedeljno, što znači da trenutno u skladištima stoji više od 3,6 miliona jedinica.

Games 28.04.2016 13:14 2

Ovo je kutija za Call of Duty: Infinite Warfare, u paketu stiže i Modern Warfare remastered

Ovo je kutija za Call of Duty: Infinite Warfare, u paketu stiže i Modern Warfare remastered

Procurele informacije o novom nastavku u Call of Duty serijalu se pojavljuju iz dana u dan, a sada imamo i pogled na kutiju u kojoj će se nalazi disk sa originalnom igrom. Call of Duty: Infinite Warfare kako će se zvati igra, imaće i svoju Legacy Edition verziju koja će biti ponuđena gejmerima i koja će doneti remastered verziju Modern Warfare igre iz franšize.

Games 27.04.2016 21:50 0

Nintendo NX konzola stiže u martu 2017. godine

Nintendo NX konzola stiže u martu 2017. godine

Nova Nintendo konzola, poznata i kao NX, u fokusu je brojnih spekulacija i glasina već neko vreme, a kompanijini fanovi takođe u isčekivanju diskutuju o novoj konzoli. Nintendo je sada zvanično, preko svog Twitter kanala, objavio da će NX konzola biti lansirana u martu naredne godine.

Games 21.04.2016 16:44 0

Test: Cooler Master MasterKeys Pro L (VIDEO)

Test: Cooler Master MasterKeys Pro L (VIDEO)

Želite da imate izuzetno kvalitetnu tastaturu, ali da pri tome ona izgleda atraktivno? Cooler Master ima pravo rešenje za vas, pošto je izbacio MasterKeys Pro seriju tastatura, čiji se L model našao na našem testu. Ova mehanička tastatura poseduje neverovatan spektar podešavanja boja, odnosno pozadinskog osvetljenja i pratećih efekata, uz intuitivno i lako podešavanje iz drajvera. Pogledajte šta nam se sve svidelo kod ovog odličnog modela...

Games 09.04.2016 16:08 9

Ekskluzivno: HTC Vive demonstracija u Benchmarku, dan treći

Ekskluzivno: HTC Vive demonstracija u Benchmarku, dan treći

Završeni su dani druženja sa HTC Vive VR uređajem u Benchmarku: tridesetak naših posetilaca steklo je priliku da se upozna sa tehnologijom koja tek stupa na scenu. Kako je sve to izgledalo, kakav smo računar koristili prilikom demonstracije, saznaćete u video prilogu broj tri

Games 01.04.2016 12:19 2

Test: HyperX Cloud Revolver

Test: HyperX Cloud Revolver

Kada je predstavio svoju liniju Cloud slušalica, Kingston, odnosno HyperX je napravio najbolji mogući potez. Umesto pravljenja tipičnih gejming slušalica, dobili smo udobne polu-HiFi slušalice sa mikrofonom. Kvalitet izrade je bio vanserijski za cenovnu klasu u kojoj se HyperX Cloud nalazi, pa ne čudi da su mnogi novinari bez mnogo dileme zaključili da se radi o jednom od najboljih gejming headseta na tržištu. Tu je sada naslednik od koga se mnogo očekuje.

Games 03.02.2016 12:12 9

Test: Logitech G410

Test: Logitech G410

Iz kompanije Logitech nam dolazi veoma zanimljiv proizvod, koji će biti veoma interesantan igračima, ali i svima koji su se do sada ustručavali da se upuste u nabavku mehaničkih tastatura. Reč je o tastaturi oznake G410 Atlas Spectrum, koja bi vrlo lako mogla postati naš favorit, ali koja je isto tako primer da dobar miks ne mora biti prost zbir svojih sastojaka. Šta time želimo da kažemo?

Games 29.01.2016 17:49 0

Test: Logitech G933 Artemis Spectrum

Test: Logitech G933 Artemis Spectrum

Pored nedavno testiranih Logitech G633 Artemis Spectrum slušalica, Logitech je ponudio i bežičnu varijantu koja bi mogla da se dopadne onima koji ne žale novca, već žele da se oslobode ograničenja koje donose kablovi i koji svakako mnogima predstavljaju veliku smetnju za udobno igranje. Ukoliko se prepoznajete u prethodnoj rečenici G933 model bi mogao da bude pravo rešenje.

Games 22.01.2016 20:30 0

Test: Logitech G633 Artemis Spectrum

Test: Logitech G633 Artemis Spectrum

Logitech G633 Artemis Spectrum je gejmerski headset koji želi da spoji apsolutno sve moguće tehnologije i ponudi ih u jednom proizvodu. Dovoljno je reći da su u pitanju slušalice koje poseduju 7.1 Dolby i DTS Headphone X podršku, kao i mogućnost promene osvetljenja u kompletnom RGB spektru, sposobnost za rad sa PC-em, konzolama i još mnogo mnogo toga

Games 02.12.2015 14:15 3

Test: Cooler Master Sentinel III

Test: Cooler Master Sentinel III

Prošlo je gotovo šest godina od kada je Cooler Master ušao u svet igračkih periferija. Možemo da kažemo da je na ovom polju kompanija izuzetno uspešna i da ne čudi to što već neko vreme deluje kao da je upravo najviše fokusirana na ovaj segment tržišta. Jedan od pionira u Cooler Master ponudi je Sentinel miš, koji sada prolazi kroz treću etapu svoje evolucije.

Games 11.11.2015 21:05 267

Opis igre: StarCraft II: Legacy of the Void

Opis igre: StarCraft II: Legacy of the Void

Došao je trenutak da napišemo jedan od najpredvidljivijih članaka na Benchmarku. Radi se o opisu igre StarCraft II: Legacy of the Void, trećeg i poslednjeg dela StarCraft II sage, ali i kompletnog StarCraft univerzuma, barem kada su likovi i epske avanture heroja koje smo dobro upoznali kroz StarCraft i StarCraft II u pitanju. Verovatno veoma dobro znate da se radi o kampanji fokusiranoj na Protose, uzvišenu vanzemaljsku rasu koja će učiniti sve da povrati svoj matični svet Aiur...

Games 30.10.2015 14:47 0

Test: Asus Strix 2.0

Test: Asus Strix 2.0

Asus Strix 2.0 je nova verzija dobro poznatog stereo "headset-a" namenjenog igračkoj populaciji. Prvu verzija je primljena odlično od strane gejmera zahvaljujući unikatnom agresivnom dizajnu, ali i odličnom zvuku koje Strix slušalice isporučuju. Na to dodajte modularni mikrofon, razumnu cenu i mogućnost okretanja kućišta zvučnika za 90 stepeni. Strix 2.0 ne predstavlja veliki pomak, ali realno gledano Asus je znao da za time nema ni preke potrebe.

Games 29.10.2015 07:45 6

Test: Cooler Master Xornet II

Test: Cooler Master Xornet II

Kada se pojavio, Xornet je vrlo brzo stekao popularnost gejmera na našem tržištu zahvaljujući sjajnoj ceni pre svega, a zatim i činjenici da vraća mnogo za uložen novac. Xornet je omanji miš sa sjajnom ergonomijom kod koga je cena bila jedan od najvećih aduta. Sada nam se vraća u novom izdanju, ali je gotovo 50% skuplji. Da li je Xornet II i dalje pravi "value for money" model, ostaje da proverimo.

Games 30.09.2015 11:11 0

Test: Cooler Master QuickFire XTi

Test: Cooler Master QuickFire XTi

QuickFire XT je model koji je u Cooler Masterovu ponudu doneo model klasičnog oblika bez dodatnih tastera, oslonaca za dlanove i nekih drugih dodataka koje bi ga činile komplikovanim. Konzervativni dizajn je bio pozdravljen od svakog ko je želeo klasičnu mehaničku tastaturu bez mnogo filozofije. Jedina zamerka određenog broja korisnika je bila izostanak pozadinskog osvetljenja, koji donosi QuickFire XTi zajedno sa još nekim promenama.

Games 08.09.2015 12:39 9

Opis igre: Metal Gear Solid V

Opis igre: Metal Gear Solid V

Nakon dugo iščekivanja i “predjela” u vidu Ground Zeroes misije (ili seta misija, kako ko voli da nazove prequel ove igre), konačno je stigao Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Reč je o igri koja je po mnogo čemu koristi frazu “po prvi put u istoriji”, što ukazuje da je broj novina ogroman. Nažalost, nije zlato sve što sija, i uz samu igru je vezano nekoliko kontroverzi koje ne možemo a da ne spomenemo. Ipak, ima li to ikakve posledice na igru, ili smo dobili fantastičan naslov kakav je vredelo godinama čekati?

Games 01.09.2015 21:38 0

Test: Cooler Master Storm Pitch Pro

Test: Cooler Master Storm Pitch Pro

Kada se prvi put pojavio, Storm Pitch je delovao kao ambiciozan pokušaj kome je manjkala malo kvalitetnija realizacija. Ideja "in-ear" slušalica koje ćete da koristite pri gejmingu, slušanju muzike, razgovoru preko Skype-a ili kao hands-free za telefon zvuči odlično. Nažalost, originalni Pitch je imao nedostataka na polju kvaliteta zvuka, završne obrade i posvećenosti detaljima. Sada je tu Pitch Pro, sa samo jednim ciljem - da sve to ispravi.

Games 22.08.2015 14:32 4

Opis igre: Killing Floor 2 (Early Access)

Opis igre: Killing Floor 2 (Early Access)

Killing Floor 2 je verovatno najbolja “horde mode” igra koja je danas dostupna. Naslednik izuzetno popularnog Killing Floor naslova je u trenutku pisanja ovog teksta i dalje u Early Access fazi, što je idealno, obzirom da ga možete kupiti već sada po nižoj ceni od one po kojoj će biti dostupan. Već sada se radi o izuzetno ispoliranom i kvalitetnom naslovu, koji itekako zaslužuje reči hvale i opravdava hvalospeve kojima ga obasipaju sa svih strana.

Games 27.04.2016 21:11 0

Hearthstone sada ima preko 50 miliona igrača

Hearthstone sada ima preko 50 miliona igrača

Blizzard Entertainment je objavio da kompanijina Hearthstone: Heroes of Warcraft igra sada ima preko 50 miliona igrača. Pre samo dva meseca, Blizzard je objavio da je igra imala 40 miliona igrača, dok je u maju 2015. godine Hearthstone imao 30 miliona registrovanih korisnika.

Games 27.04.2016 18:40 0

Predstavljanje novog Call of Duty naslova 3. maja, naziv je Infinite Warfare?

Predstavljanje novog Call of Duty naslova 3. maja, naziv je Infinite Warfare?

Izgleda da se developer Infinity Ward i izdavač Activision spremaju za zvanično predstavljanje nove igre u Call of Duty serijalu. Vesti su stigle sa Twitter naloga Džima Sterlinga koji je već imao dobre informacije, a postavio je i fotografiju jedne maloprodaje koja otkriva ovaj detalj.

Games 27.04.2016 17:13 0

Stigao je Hitman Episode Two

Stigao je Hitman Episode Two

Početkom ove nedelje objavljen je trejler za Hitman Episode Two kao neka vrsta najave za novu epizodu nove epizode Hitman igre. Najnovija u seriji epizoda vodi Agenta 47 u Italiju, u Sapiencu. Nova epizoda donosi novu misiju u pogledu priče, nove izazove, nova oružja i opremu, italijansku odeću i još novih meta.

Games 26.04.2016 17:00 0

The Elder Scrolls Online dobija novi Dark Brotherhood sadržaj

The Elder Scrolls Online dobija novi Dark Brotherhood sadržaj

Tim u kompaniji Bethesda zadužen za igru The Elder Scrolls Online spreman je da potvrdi planove za objavu novog sadržaja fokusiranog na Dark Brotherhood. Novi sadržaj će biti objavljen 31. maja za PC i dve nedelje kasnije za Xbox One i PlayStation 4 konzole.

Games 26.04.2016 11:36 0

Džon Romero i Adrian Karmak najavili novi FPS - Blackroom (video)

Džon Romero i Adrian Karmak najavili novi FPS - Blackroom (video)

Developer Night Work Games USA objavio je da radi na novoj FPS igri nazvanoj Blackroom, a sam developer tim vode čuveni Džon Romero i Adrijan Karmak: u pitanju su dva imena koja su svakako u tesnoj vezi sa ovim žanrom prethodnih godina. U ovom trenutku se od gejming zajednica traže sredstva za igru preko Kickstarter kampanje, a napredak je već napravljen tako što je sakupljeno 50.

Games 25.04.2016 21:20 0

Pogledajte finalni trejler za Uncharted 4: A Thief’s End (video)

Pogledajte finalni trejler za Uncharted 4: A Thief’s End (video)

Naughty Dog je objavio finalni trejler za Uncharted 4: A Thief’s End igru, koja stiže narednog meseca. Prva impresija je da trejler izgleda fenomenalno i postavlja odličan teren za dolazak igre. Radnja Uncharted 4: A Thief’s End igre se dešava nekoliko godina nakon Uncharted 3 radnje.

Games 25.04.2016 18:51 0

Mirror's Edge Catalyst izgleda mnogo bolje na PC-u u 4K rezoluciji

Mirror's Edge Catalyst izgleda mnogo bolje na PC-u u 4K rezoluciji

Nepodeljena su mišljenja korisnika da Mirror's Edge Catalyst ne izgleda dobro na Xbox One konzoli, ali kakav je slučaj sa PC verzijom igre? Prema svemu sudeći, Mirror's Edge Catalyst za PC izgleda veoma dobro, posebno u 4K rezoluciji. Ovo potvrđuju i screenshotovi koje nam donosi DSOGaming.

Games 25.04.2016 18:19 0

Nakon objave Battleborna fokus je na novom Borderlands naslovu

Nakon objave Battleborna fokus je na novom Borderlands naslovu

Razvojni tim Gearbox u ovom trenutku je fokusiran na objavu igre Battleborn kao i proširenu podršku koju želi za predstojeći naslov. Nakon što to bude učinjeno, slobodni resursi će biti preusmereni na novi naslov u Borderlands serijalu, iako ime možda neće biti onakvo kakvo fanovi očekuju.

Games
07.10.2013
0

Opis igre: PES 2014

Games
05.08.2013 12:22
0

Opis igre: Company of Heroes 2

Prošlo je gotovo sedam punih godina od kako je razvojni tim Relic definisao jednu prilično drugačiju „real-time“ strategiju čuvenim Company of Heroes naslovom, koji je postao toliko popularan da se potreba i želja među igračima za nastavkom igre rodila gotovo trenutno. Prvi CoH je nesumnjivo na više načina napravio mini revoluciju RTS žanra sa svojim izazovnim ali istovremeno i vrlo „zaraznim“ gejmplejem čiji je fokus bio na taktiziranju i mikromendžmentu jedinica. Pred nama je dugo i željno iščekivani Company of Heroes 2...

Games
24.09.2013
0

Opis igre: Grand Theft Auto V

Igra koja je definitivno zapalila svet

Games
03.07.2013 13:42
0

Opis igre: GRID 2

Kada govorimo o trkačkim tj. igrama “vožnje”, uvek su postojale dve glavne kategorije; kako samih igara, tako i igrača koji su bili ljubitelji istih. Na jednoj strani imamo pasionirane zaljubljenike u četvorotočkaše koji se razumeju u gotov sve što ima veze sa automobilima i ovim sportom, ljude koji kupuju posebne volane za igranje i koji pre svake trke potroše barem petnaest minuta u “garaži” do najfinijih detalja podešavajući svog ljubimca. Na drugoj strani se nalaze osobe koje generalno vole video igre i elektronsku zabavu i koje žele da bez mnogo pompe i prethodne pripreme jednostavno uskoče u neki od trkačkih automobila i uživaju u brzoj vožnji, ne razmišljajući puno o samoj trci ili posledicama neadekvatne opreme za konkretnu stazu koju voze

Games
25.04.2013 20:42
0

Opis igre: Bioshock Infinite

Baš kao pre gotovo šest godina, ponovo se nalazite ispred sablasnog svetionika na udaljenom grebenu, a čamac kojim ste došli brzo nestaje na horizontu uzburkanog mora u prohladnoj kišnoj noći. Nesigurnim koracima polako napredujete ka ulazu visokog mračnog tornja, a uz snažan deja vu osećaj ubrzo shvatate da ono što vas čeka neće biti ni izbliza slično onome što ste „proživeli“ u prethodnom delu.

Games
28.05.2013 18:33
0

Opis igre: Metro Last Light

Postoji nešto privlačno u konceptu apokaliptičnih okruženja, posebno nuklearnom katastrofom ili ratom zahvaćenih teritorija bivšeg Sovjetskog Saveza, nešto inspirativno što su mnogi poznati razvojni timovi pucačina iz prvog lica pronašli kao izvor svojih prilično uspešnih kreacija. Ta turobna, mračna atmosfera očigledno ništa manje ne „prija“ i igračima koji su pronašli odličan izvor zabave u naslovima kao što su S.T.A.L.K.E.R. ili Fallout a koji neosporno imaju dosta toga zajedničkog. Sada je red na nešto novo u sličnom stilu, igre Metro, bazirane na istoimenim romanima...

Games
24.05.2013 10:45
0

Opis igre: Call of Juarez: Gunslinger

Iako su „kaubojci“ bili prlično česta tema filmova pre nekoliko decenija, otkako je moderna industrija interaktivne zabave stasala i preuzela primat, tematika divljeg zapada nije predstavljala popularan izvor materijala video igara. Call of Juarez je svakako ime koje je u novijoj istoriji svima poznato kao sinonim za vestern šuter. Postoji više razloga zbog čega je to tako. Pre svega, zato što i dalje gotovo da nema konkurenciju na tom polju, ali i zbog toga što je prvi deo, Bound in Blood, definitivno imao svojih kvaliteta koji su ga i učinili poznatim. Kako će se najnovija iteracija pokazati?

Hardver
27.03.2014 09:10
2

Test: Cooler Master Trigger Z

Cooler Masterova Trigger tastatura je prisutna na tržištu više od dve godine i bilo je samo pitanje vremena kada će dobiti naslednika. Taj momenat je došao, a novi model nosi oznaku Trigger Z. Podsetimo se Trigger modeli su namenjeni korisnicima bez potrebe da štede na prostoru i pritom ne planiraju da "prenose" svoju tastaturu preterano često. Predstavlja ujedno i najkomforniju mehaničku tastaturu u ponudi kompanije, izuzev Mecha koji je praktično baziran na istoj platformi, ali pripada Alu seriji

Hardver
04.12.2012 11:01
0

Mega uporedni test tastatura

Navikli ste na testove 7, 8, 10 uređaja u uporednom testu; ovaj put vas čeka iznenađenje! Dugo na Benchmarku nije bilo uporednih testova računarskih tastatura, a naročito ne u ovakvom obliku. Ovoga puta prikupili smo preko trideset veoma različitih modela i ukrstili im koplja – koliko je to moguće u ovolikom opsegu cena i upotrebljivosti. Tu su tastature od klasičnih jednostavnih modela za svaki dan pa do „opasnih“ igračkih teškaša koji izgledaju kao da je celokupan računar sadržan u njima, a cenovni opseg ide od hiljadu pa do čak 22.000 dinara. Dakle, bukvalno za svakog ponešto. Pa, krenimo...

Games
15.02.2014 17:14
0

Test: Logitech G19s

Logitech G19 je do sada predstavljao perjanicu gejming ponude, ali je došlo vreme za naslednika. Obzirom na to da je jedina promena u oznaci sufiks "s", ne čudi činjenica da promena nema mnogo i da je kao osnova uzet originalni Logitech G19. Stoga, oni kojima se dopadao originalni model mogu da odahnu, jer je novajlija prilično sličan prethodniku. Ipak, da li te izmene donose nešto bitno ili se radi samo o fejsliftu koji treba uraditi da bi se javnosti skrenula pažnja je nešto što tek treba da se proveri

Games
19.03.2013 10:13
0

Opis igre: Tomb Raider

Tomb Raider je u svetu igara isto ono što je Indijana Džons u filmskoj industriji, oličenje avanturističkog žanra koje datira iz vremena kojeg se neki mlađi čitaoci možda i ne sećaju. Sada već davne 1996. dodine započeta je priča o istraživačkom duhu i avanturama mladog fiktivnog britanskog arheologa Lare Kroft, jednog od najpoznatijih protagonista iz video igara ikada, koji je ostavio pečat na dobar deo detinjstva mnogih generacija kasnije.

Games
12.09.2013 20:52
0

Test: Cooler Master Mech

Mehaničke tastature su veliki hit među igračima, a kompanija Cooler Master je to na vreme uvidela, pa u svojoj ponudi ima samo modele sa Cherry MX tasterima. Novi model koji ćemo vam ovom prilikom predstaviti dolazi iz takozvane "Aluminium Gaming" serije proizvoda. Njih karakteriše mogućnost "prilagođavanja" na jedan specifičan način, a o čemu tačno govorimo saznaćete u nastavku. Upoznajmo se sa vrlo zanimljivom i po mnogo čemu specifičnom Cooler Master Mech tastaturom...

Games
17.10.2011 11:16
0

Vodič kroz grafička podešavanja u igrama

Vreme kada smo od opcija u igrama morali da brinemo samo o jačini zvuka i rezoluciji u kojoj ćemo se igrati je davno za nama. Razvojem hardvera, igračke industrije i porastom apetita igrača, par proteklih godina donele su još gomilu grafičkih opcija sa konfuznim imenima. Opcije koje nam omogućavaju da kvalitet sve realističnije i kompleksnije grafike podesimo po svom ukusu, odnosno prema mogućnostima našeg hardvera, kako bi pronašli što bolji balans između kvaliteta prikaza i performansi

Games
30.03.2012 13:48
0

Vodič kroz digitalnu distribuciju igara

Vreme kada smo igre nabavljali isključivo na CD i DVD diskovima je već neko vreme samo nostalgična prošlost. Naglim omasovljavanjem i širenjem brzopojasnog interneta, preuzimanje igara direktno sa mreže postalo je prilično lakše, praktičnije i jeftinije iz više razloga. Svedoci smo da je poslednjih par godina kompletna industrija zabavnog softvera prodrmana novim načinom distribucije igara, koji je brzo postao dominantan. Ipak, posledice koje ova tranzicija nosi sa sobom su mnogo šire od same distribucije. Zajedno sa digitalnim trendom, čitava industrija je u fazi drastičnih promena koje su, kako se čini, uglavnom okrenute u pravom smeru, za sada

Hardver
12.05.2014 00:00
0

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine grafičke karte

Grafička karta je jedna od omiljenih komponenti, jer je najbitnija kada dođe do performansi u igrama. Procesor i RAM svakako nisu nevažni, ali je grafička alfa i omega za svakog gejmera. Naravno, daleko od toga da su sve iste, a u ovom svetu izbor je izuzetno šaren i zanimljiv. Ukoliko imate nešto veći budžet, kupovina može da bude vrlo zanimljiva avantura.

Hardver
28.02.2014 00:00
0

Kako odabrati SSD?

SSD-ovi se razvijaju veoma agresivno i sve češće ih viđamo čak i u prosečnim konfiguracijama. Predstavljaju idealan izbor za sistemski disk zbog svog gotovo nepostojećeg vremena potrebnog da pristupe podacima. Ipak, različiti modeli imaju specifične karakteristike koje ih smeštaju u određeni cenovni segment. Kako ne biste dodatno plaćali nešto što vam ne treba, obavezno se informišite o svim mogućnostima koje željeni SSD poseduje.

Hardver
16.04.2014 09:45
0

Vodič kroz mehaničke tastature

Mehaničke tastature su sasvim posebna kategorija među tastaturama. Mnogi će reći, kraljevi periferija, naročito za one koji intenzivno koriste svoje računare, odnosno svoje tastature, bilo za igranje, bilo za kuckanje. Objašnjavamo sve pojmove vezane za njih, i istovremeno savetujemo kako da se postavite prilikom kupovine.

Hardver
29.04.2014 00:00
0

Kako odabrati kuler za vaš procesor?

Čim odete korak dalje od kulera koji dobijate uz procesor, otvara vam se izuzetno veliki broj mogućnosti. Mali, veliki, tanki, debeli, aktivni, pasivni, visoki, niski... Kulera ima mnogo, a razlike su značajne. Kada se odlučujete na novi model, pored željenih temperatura obratite pažnju na još niz različitih stavki pre nego što donesete finalnu odluku.

Hardver
11.04.2014 00:00
0

Kako odabrati kućište?

Kada tražite proizvod u koji ćete "skućiti" vaše komponente, planiranje je ključna stvar. Razmislite o tome koliko vam prostora treba, ali ne preterujte ukoliko je prostor u sobi ograničen. Takođe, jako je bitno da vam odgovara način na koji je taj prostor iskorišćen, jer je i način na koji koristite PC jako bitan. On govori o tome koje su vam komponente prioritet. Ne zaboravite ni na konektore koje kućište ima.

Hardver
03.03.2014 06:58
0

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine miša

Dok se spremate za kupovinu miša, verovatno niste ni sami svesni šta vas sve čeka. U ovom kratkom članku ćemo vam skrenuti pažnju na šta trebate da obratite posebnu pažnju, odnosno predočiti vam koje su osnovne stvari koje trebate da imate na umu kada se zaputite u kupovinu miša za vaš PC računar...

Games 24.04.2016 17:20 0

Doom za PC će imati pregršt naprednih opcija i frejmrejt bez limita

Doom za PC će imati pregršt naprednih opcija i frejmrejt bez limita

Nakon zatvorene i otvorene bete za Doom, Bethesda i id Software su sakupili dosta bitnih informacija za koje ističu da će upotrebiti na dobar način. Robert Dafi, šef tehnologija kompanije id Software, istakao je da je nekoliko ključnih funkcija izostavljeno iz PC verzije tokom beta testiranja zbog različitih razloga developmenta.

Games 23.04.2016 20:02 2

Esports je sada industrija vredna pola milijarde dolara na godišnjem nivou

Esports je sada industrija vredna pola milijarde dolara na godišnjem nivou

Esports industrija će ove godine biti vredna čak 463 miliona dolara, navodi se u najnovijem izveštaju finansijske kompanije PwC (poznate kao PricewaterhouseCoopers). Kao potvrda da se radi o industriji koja rapidno raste, dolazi i činjenica da je ovaj prihod za 43 posto veći od onog ostvarenog prošle godine.

Games 22.04.2016 21:02 0

Pogledajte trejler za Hitman Episode Two (video)

Pogledajte trejler za Hitman Episode Two (video)

Square Enix je objavio da će druga epizoda za Hitman igru biti objavljena 26. aprila. Prelepi, sunčani grad Sapienza je pun novih izazova i ispunjen mogućnostima koje samo čekaju da ih istraži kreativni ubica. Od 14. januara ove godine, objavljeno je da će Hitman biti lansiran u epizodama.

Games 22.04.2016 20:17 0

Kakav DLC sa kampanjom za jednog igrača stiže za GTA 5?

Kakav DLC sa kampanjom za jednog igrača stiže za GTA 5?

Uprkos fokusu na novi sadržaj u Online modu za igru Grand Theft Auto 5, razvojni tim Rockstar je konačno pronašao sredstva za rad na DLC sadržaju sa kampanjom za jednog igrača. Oni će uskoro biti spremni da najave prvi naslov u serijalu epizoda, poput onih koje se nude za igru GTA 4.

Games
04.03.2013
0

Opis igre: Crysis 3

Games
19.02.2013 16:00
0

Opis igre: Dead Space 3

Teško da se bilo šta može direktno porediti sa snagom i količinom čistog adrenalina koji je ljudski endokrini sistem u stanju da generiše u momentima intenzivnog straha, i naravno one čudne i teško objašnjive doze satisfakcije i osećaja zadovoljstva nakon što je "talas neprijatnog" prošao. Pred nama je nastavak serijala kome je udarna karakteristika zapravo "udar" na najbazičnije instinkte za samoodržanjem...

Games
17.01.2013 10:00
0

Opis igre: Assassins Creed III

Kao jedno od retkih ostvarenja koja na tako konzistentan i pitak način spajaju dva fundamentalno različita koncepta, visoko sofisticiranu futurističku tehnologiju i sa druge strane snažan akcenat na istorijske detalje i činjenice, Assassin’s Creed franšiza potpuno opravdano zauzima mesto jedne od najpopularnijih serija igara novijeg vremena. Trojka je već neko vreme među nama. Da li je to dostojan naslednik, ili komercijalizovan nastavak smešten na američki kontinent radi bolje prođe na tamošnjem tržištu?

Games
28.11.2012 14:33
0

Opis igre: Call of Duty Black Ops 2

Novi Call of Duty je pred nama, očekivanja su velika, barem na osnovu reputacije i budžeta ovog mega hita koji već godinama predstavlja najbolju zabavu miliona ljubitelja first person shooter-a širom sveta. Zapravo, možda mnogi od vas (nas) i nisu imali preterano velika očekivanja, barem kada je u pitanju količina noviteta koje će poslednji nastavak doneti, što je u neku ruku i bilo logično imajući u vidu da je Call of Duty serijal u poslednjih par godina razvio reputaciju franšize koja igra na sigurno...

Games
22.11.2012 09:46
0

Opis igre: Need For Speed Most Wanted

Jedan od pravih bisera u vlasništvu Electronic Arst imperije i praktično oličenja samog žanra jeste čuvena Need For Speed franšiza čiji pojedini delovi, složićete se, nisu uvek blistali i ispunjavali očekivanja mnogobrojnih fanova. I pored direktnog ismevanja kritike i u pojedinim segmentima vidnog nedostatka kvaliteta, snažan i očigledno efektan marketing je tokom godina održao popularnost ovog serijala

Games
05.03.2014 19:53
0

Test: Logitech G510s

Glavna karakteristika kojom se kompanija Logitech izdvojila od konkurencije sa G serijom tastatura je mali ekran koji se pojavio po prvi put sa G15 verzijom. LCD je omogućavao da kritične informacije vezane za igru budu uvek ispred vas i nezavisne od onoga što se dešava na ekranu PC-a. Logitech je implementirao i gomilu drugih simpatičnih funkcionalnosti, kao što su hardware monitor, digitalni i analogni sat, štoperica i sl. U svakom slučaju, pred nama se nalazi daleki rođak pomenutog modela, koji je moderniji, atraktivniji i i poseduje neke nove mogućnosti. Nosi naziv G510s i predstavlja unapređenje u odnosu na stariju G510 varijantu

Games
18.08.2013 17:55
0

Test: Logitech G700s

Dobro poznati Logitech nastavlja sa plasiranjima novih serija igračkih miševa. Jedan od top modela nove generacije jeste Logitech G700s, laserski miš koji stiže u novom ruhu. Međutim, da li se radi o običnom redizajnu dosadašnjeg (i nama dobro poznatog) G700 modela, ili se radi o uređaju koji dolazi sa očigledno blagim osveženjima i ispod haube? Ispitujemo kako se u praksi ponaša dual-mod miš kompanije Logitech, koga mnogi već tradicionalno svrstavaju u sam vrh ponude ovog proizvođača...

Hardver
11.02.2014 20:35
0

Test: Cooler Master QuickFire XT

Nakon nedavno predstavljene QuickFire TK Stealth na red je došla i druga nova mehanička tastatura iz Cooler Master kuhinje. Kompanija uporno niže odlične proizvode u ovom domenu, a QuickFire XT je tu da zadovolji potrebe korisnika koji su navikli na tradicionalnu tastaturu u svakom smislu. Naime, ideja je da se ne odstupa od dizajna na koji je većina korisnika navikla, a da se u priču dodaju kvalitet i taktilni osećaj "stare dobre mehanike".

Hardver
18.02.2013 20:00
0

Mega uporedni test miševa

Nakon prednovogodišnjeg velikog uporednog testa tastatura, obećali smo i veliki uporedni test miševa, koji doduše nismo uspeli da sprovedemo onako brzo kao što bismo voleli – niti je nabavka tekla glatko, niti je testiranje išlo brzo, ali test je napokon pred vama. Sakupili smo 44 "komada miševa" vrlo različitih namena, cena, ciljne publike i kvaliteta i propustili ih kroz šake - naravno, doslovno. Pogledajte kakve smo impresije stekli i šta smo zaključili iz svega ovoga...

Games
13.08.2013 10:33
0

Test: Logitech G500s

Osveženje game igračkih miševa kompanije Logitech još od davnih dana prati pitanje "šta je sa 5XX modelom". Imena ovog modela su se menjala, on je u određenim periodima bio atraktivnija ili manje atraktivna kupovina, ali je sasvim sigurno da je neku zlatnu sredinu (ali i maksimum koji su mnogi bili spremni da izdvoje za igračkog miša) popunjavao model čija najnovija iteracija nosi oznaku G500s. Kako se pokazuje igrački miš srednje/više srednje klase, koji je "sweet spot" za mnoge korisnike, a posebno one koji se identifikuju sa Logitechom i uzimaju ga za etalon kvaliteta, ispitujemo u današnjem testu...

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Benchmark u saradnji sa kompanijom Gigatron maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.