![]() |
|
|||||||
|
![]() |
|
|
Dodatne funkcije teme | Način prikaza |
|
|
#1 |
|
Member
|
Vista - blue screen
Masina iz potpisa
Vista Ultimate 32 bit SP1 U poslednja dva dana, par puta dnevno pojavi se blue screen na sekundu, komp se restartuje i kad se vista podigne pojavi mi se sledece: Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1 Locale ID: 1033 Additional information about the problem: BCCode: 100000d1 BCP1: 00000004 BCP2: 00000002 BCP3: 00000000 BCP4: 8CAF7819 OS Version: 6_0_6001 Service Pack: 1_0 Product: 256_1 Files that help describe the problem: D:\Windows\Minidump\Mini102508-02.dmp D:\Users\Gox\AppData\Local\Temp\WER-37034-0.sysdata.xml D:\Users\Gox\AppData\Local\Temp\WERCBB7.tmp.versio n.txt Interesantno je da ova dva gore navedena fajla, zapravo ne postoje, nema ih.. postoji samo D:\Windows\Minidump\Mini102508-02.dmp Temperature su ok, nisam cuo hard na nesto melje.. itd.. ![]() Posto ne stignem da procitam sadrzaj Blue Sreen-a, da li iz ovoga mozete da zakljucite u cemu je kvaka...? ![]() Probacu ovih dana da budem na xp-u, pa da vidim da li ce se isto restartovati... Hvala unapred. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Probaj da upamtiš STOP ERROR CODE kad ti se pojavi BSOD
Tipa STOP 0x0000008E ili tako nešto, pa na osnovu tog koda pretraži po Google ili Microsoft Knowledge Base. U svakom slučaju, napiši nam ovde taj STOP ERROR CODE ako hoćeš |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
mozda ti memorija otkazuje
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Da, moguce da ti je memorija prsla, uzmi Hiren Boot CD pa uradi test memorije, traje oko 10ak minuta pa ces znati dal da menjas memoriju...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Otvori dump file i tu ce ti pisati u cemu je greska.
http://www.listikal.com/how-to-open-...ump-dmp-files/ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Newcomer
Na forumu od: Oct 2008
Poruka: 8
|
Re
Vidis meni se isto to desavalo sa Vistom mada ja imam laptop,pa kad god mi komp ode u standby,kad probam ponovo da ga podignem nema sanse...isto sve ispisuje...pa nisam znao do cega je...sad sam ponovo pokrenuo XP i sve radi OK...tako da mani se Viste,nije ona jos za nas
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Member
|
Citat:
Sve u svemu ja furam Vistu na laptopu i nemam nikakvih problema - naprotiv. Radi ekstra stabilno i brzo. Nikad ga ne gasim, već ga uvek stavljam u sleep, što je i default u Visti - kad klikneš Shutdown dugme u start meniju, default je Sleep. Na taj način se laptop ekstra brzo budi, za razliku od dizanja kompjutera od nule odnosno bootovanja svaki put izpočetka. Naravno, poželjno je imati ReadyBoost/ReadyDrive, koji ako već nije fabrički ugrađen na ploču (Intel Turbo Memory), se može dodati u vidu nekog USB flash stika ili memorijske kartice. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Newcomer
|
skeniraj komp sa nekim dobrim AV i AS programom
npr. kaspersky + spybot s&d.. ili mozda jos bolje sa Malwarebutes anti malware-om i spybot-om iz safe moda skini i pokreni wise registry cleaner http://www.wisecleaner.com/download.html ili je problem u virusu ili otkazuje neki hardware |
|
|
|
|
||||||
![]() |
| Bookmarks |
| Dodatne funkcije teme | |
| Način prikaza | |
|
|