Greška

Došlo je do greške.

Test: Coolpad Cool S1 (Video)

21.03.2017 11:32 | 42 Mobile
Test: Coolpad Cool S1 (Video)

Birate telefon po specifikacijama, pre nego po dizajnu? Najsnažniji telefon na svetu u ovom trenutku je stigao, i to iz kompanije Coolpad, po prilično povoljnoj ceni. Novi član Coolpad porodice rođen je kolaboracijom između pomenute kompanije i proizvođača LeEco. Cool S1 je smartfon koji je primamljiv po pitanju specifikacija, dok u isto vreme dolazi po ceni koja je niža od uobičajne za jedan flegšip telefon.

Coolpad Cool S1

Dragoljub Radovanović

Izbor smartfona je danas toliko bogat da kupac dobro mora proučiti ponudu pre nego što se upusti u kupovinu istog. Generalno gledano, pored standardih podela po cenovnim klasama, postoji još jedna podela - prepoznatljivost i popularnost brenda. Kompanija Coolpad se trudi da bude primećena na tržištu pametnih telefona, a najbolji način da se njihovo ime pročuje globalno je upravo kroz predstavljanje poželjnih modela kao što je Cool S1. Što se tiče ovog telefona, Coolpad nije bio sam u njegovoj realizaciji, već je dobio pomoć i podršku od strane proizvođača LeEco, koji je ujedno i vlasnik skoro trećine deonica ove kompanije.

 

Šta je toliko interesantno kod Coolpad Cool S1 modela, tačnije zašto bi potencijalni kupac trebao da obrati pažnju na ovaj telefon? Razloga ima nekoliko, ali ključna stvar u celoj priči je odnos cene i performansi. Drugim rečima, telefon ima odličnu cenu kada se u obzir uzme kakve se specifikacije dobijaju za istu. Posebno bismo hteli da istaknemo da će usled dobre saradnje sa kompanijom Coolpad Benchmark Shop će biti jedini retailer u Srbiji koji će prodavati Cool S1 u narednom periodu. Zvaničan početak prodaje je 1. maj, a kod operatera će postati dostupan tek od avgusta. Kompanija Coolpad je prepoznala da naša publika upravo jeste ta koja ceni visoke performanse, i teži što većoj vrednosti za uloženi novac kada je hardverska snaga u pitanju. To, kao i dobra saradnja iz prethodnog perioda, rezultovali su ovom sjajnom ponudom i verujemo da će veliki broj naših vernih posetilaca i kupaca umeti da iskoristi priliku koju su im omogućili Benchmark i Coolpad, te dođu do odličnog telefona po prilično povoljnoj ceni.

coolpad_cool_s1_napred_s.jpg


Još uvek nismo došli do toga koja je zapravo cena i šta se dobija za istu, ali to ćemo naravno otkrivati postepeno u nastavku teksta. Pre svega, ovaj model će dolaziti u više varijanti, od kojih će najpristupačnija biti ona od 49.990 RSD, što je oko 400 evra. Vodeći modeli drugih kompanija se protežu od 700 pa do 800 i više evra, što je upravo stvar koja čini Cool S1 interesantnim. Kakva su naša zapažanja i utisci, koje su prednosti ili nedostaci?


coolpad_cool_s1_pozadi_s.jpg


fkloznica Član postova: 18579
Kamera prosek ali OK uređaj . Ako bude mogao da se uzme za ok cenu preko operatera možda i bude nešto od njega.
Ja jedva čekam da vidim taj sw updejt prvog maja jer je ovaj skin užasan
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Peca Administrators postova: 3633
Evo Gizmovog testa pa procenite
--- link ---
nightshadow Član postova: 3290
Slažem se, velika cena za naše tržište, ipak su relativno nepoznat brend još uvek.
Zanimljiv uređaj svakako, voleo bih da pročitam/pogledam review neki.
Kamera, zvuk, softver, to me interesuje.
Sent from my Nexus+6P using Tapatalk
fkloznica Član postova: 18579
Ovaj fon sa cenom od 400e teško može da prođe na ovom tržištu. U maju će s7 nov uz garanciju operatera ići za oko 410e..
Jedina šansa mu je da bude kod provajdera konkurentan sa cenom, negde u rangu honor8
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
djokosrb Član postova: 1001
Ispratio i ja malo o fonu po netu, stvarno super prica, ali opet prakticno 100e je manje Xiaomi Mi5s, tako da mislim da je stvar jasna. Ok, deluje da je autonomija za nijansu bolja na ovom modelu, sto je u osnovi price sjajna stvar (u poredjenju sa Lg, Samsung, Sony...) ali i na Mi5s je vrh, soft. podrska ce biti ocaj, kao i na svakom telefonu baziranom na EMUI skinu. Tu LeECo mora jos mnogo da radi, Xiaomi je na tom polju ako mene pitate broj 1. Govorim o redovnim zakrpama koje stizu za njihove telefone, a najavili su da ce 7.0 Android dobiti vecina modela sa 2GB rama i vise.
Ali opet, ako se gleda je to sve legalno (kome je to bitno), ovo je iz tog ugla best buy. Sa druge, strane sreca da postoje "nezvanicni distributeri".

Test: Huawei P10 (Video)

Test: Alcatel A5 LED

10104
10105
10106
10107
10108
10109