Greška

Došlo je do greške.

SBB D3 GO - Televizija u pokretu

18.03.2012 17:08 | 1864 Multimedija
SBB D3 GO - Televizija u pokretu

Tehnologije praćenja televizijskog programa napreduju velikom brzinom, a kompanija SBB uspešno korak sa vremenom, između ostalog i tako što je nedavno predstavila svoju novu D3 GO uslugu. Radi se o servisu koji omogućava pristup TV sadržajima, preko različitih mobilnih uređaja kao što su tablet ili smartfon, a podržani su i Apple i Android uređaji. Pored ovih mobilnih uređaja, podržano je gledanje i preko laptop ili desktop

SBB D3 GO - Televizija u pokretu

Dragoljub Radovanović

Test: SBB D3 GO - Televizija u pokretu

Krajem januara meseca, imali smo to zadovoljstvo da prisustvujemo prezentaciji na kojoj je po prvi put prikazana potpuno nova usluga kompanije SBB - D3 GO. Radi se o usluzi koja je namenjena ljubiteljima televizije i koja omogućava pristup TV sadržaju preko različitih uređaja. Uređaji koji su podržani od strane ove usluge mogu biti mobilni uređaji, kao što su tableti i smart telefoni proizvođača Apple, ili svih ostalih proizvođača koji koriste Google-ov operativni sistem - Android. D3 GO servis takođe možete pratiti i preko laptop ili desktop računara, sa Windows ili Mac operativnim sistemom.

Što se tiče mobilnih uređaja proizvođača Apple, uslugu D3 GO možete koristiti na svim iOS uređajima, kao što su iPad, iPhone ili iPod Touch. Jedini uslov koji postoji kod ovih uređaja, je da njihova verzija iOS operativnog sistema ne bude niža od verzije 4.2.


 

Sa druge strane, možete i koristiti uređaje sa Google Android operativnim sistemom, uzmimo na primer uređaje proizvođača Samsung, kao što su Samsung Galaxy Tab modeli raznih dijagonala, različiti modeli smartfona kao što su Samsung Galaxy S, S II i Galaxy Note... ili bilo koje druge modele tableta i smartfona raznih proizvođača Asus, HTC, LG, Motorola... Dakle, model i proizvođač uređaja nije bitan, sve dok na sebi ima Android operativni sistem. Jedini zahtev, kao i kod Apple uređaja, je da njihova verzija operativnog sistema ne bude niža od određene verzije - u ovom slučaju to je 2.2 (Froyo).Treća alternativa gledanja televizijskog programa putem D3 GO usluge dolazi u vidu laptop ili desktop računara, bilo da je slučaj o računaru sa Windows, ili sa Mac OS-om. Browseri koji su zvanično podržani od strane D3 GO servisa su Internet Explorer 9, Firefox 3.5+, Chrome 10+ i Safari 4+.SENebojsa Novi član postova: 22
Imam ovaj box:
--- link ---
Sve radi super sem d3go. Korisnik sam SBB-a, imam dva uredjaja prijavljena i box je treci. Instalirao sa playstora, pokrenuo, prijavio se, sve ok. Kad pustim neki program da gledam odmah, znaci ne vracanje, radi ok. Kad hocu da gledam nesto od pre, program krene i posle 10-15 sekundi se zamrzne video a zvuk ide i dalje. Probao sam sa reinstalacijom ali nista. Ima li nesto sto jos mogu da probam?
Hvala.
phantomr Član postova: 828
Proradio, ukoliko nekome zatreba treba pokrenuti 32bit ie.
Under Crogram FilesInternet Explorer you can find the "old" 32-bit version of Internet Explorer.
phantomr Član postova: 828
Ne uspevam da pokrenem d3 go preko kompa, win 10 x64, ne radi ni iz ie, mozzile, chroma.. instalira neki addon i opet kada pokrenem kaže da instaliram isti addon.
Izvinjavam se ukoliko se isto pitanje ponavljalo.
owim Član postova: 3840
Ako je laptop u pitanju, najpre isprobaj negde gde imas dobar UniFi signal, da vidis koliko si zadovoljan kvalitetom i brzinom. Nije HD. Max 2,5Mbps. Radi samo iz non-PAPI browser-a, dakle FireFox-a. Lično imam utisak da njihov plug in Viewer trosi dosta sistemskih resursa i nekad je non-responsive, te mi se mnogo vise svidja D3GO app na tabletu za koju nemam primedbi.
Na SBB sajtu prati uputstvo za podešavanje UniFi konekcije, nije samo user/pass (za Windows).
DeLarge Član postova: 469
Citiram korisnika: owimZa momka u domu pitanje: da li sa svog moba iz sobe iole kvalitetno moze da uhvati UniFi mrežu? Ako može, ako se zakači na UniFi može da gleda sve SBB kanale a protok se ne meri! Ako je gledanje sa fona i tableta, treba samo user/pass, a ako je sa kompa treba WiFi kartica (USB ili PCI) sa dobrom antenom (aftermarket) za komp da bi se lepo hvatao Unifi - ako ga ima, kao sto rekoh na početku.
Ovo sam negde citao, pa sam hteo da isprobam. Moram samo neku kvalitetniju antenu da kupim, jer mi ova u laptopu ne obezbedjuje jak i stabilan signal.

Telekom Srbija: Open IPTV usluga, Telekom 3D kanali

Retrospektiva multimedija - maj 2012

  • Povezane teme:
10304
10305
10306
10307
10308
10309