Greška

Došlo je do greške.

Opis igre: Heroes of the Storm

14.07.2014 11:35 | 206 Games
Opis igre: Heroes of the Storm

Blizzard želi da ponudi nešto novo u segmentu MOBA igara. Da li je pronašao dobitnu forumulu? Vreme će pokazati, ali njihova kreacija je već pred nama. Radi se o igri Heroes of the Storm, koja u netipičnom maniru osvežava dosadašnji MOBA koncept novim karakteristikama i mogućnostima. Za heroje ne brinite - tu su heroji iz svih Blizzard svetova: Warcraft, Starcraft, Diablo.

Heroes of the Storm osnove

Filip Majkić

Pružila nam se prilika da isprobamo Heroes of the Storm, igru u razvoju kompanije Blizzard. Kao i svaka igra Blizzarda, i ova podiže planetarnu prašinu, da se tako izrazimo. Naročito kada imamo u vidu žanr HotS naslova. U pitanju je MOBA, Multiplayer Online Battle Arena, kao što su DotA, League of Legends, Heroes of Newerth i drugi veoma popularni i priznati naslovi. Ipak, Heroes of the Storm je po mnogo čemu specifičan...

Jeste li se umorili od Dote? Naravno da niste, jer ni sami sebi ne priznajemo da li smo i u kojoj meri umorni od svojih omiljenih MOBA naslova (u slučaju autora, to je HoN, ali priča je ista). U tom slučaju bi vam dolazeći naslov Heroes of the Storm mogao biti veoma zanimljiv. Promena u odnosu na standardnu MOBA šemu ima veoma, veoma puno.

Zapravo, Heroes of the Storm, ili skraćeno HotS (kako ćemo ga često u tekstu nazivati) sa sobom nosi toliko promena da Blizzard izbegava da ga nazove MOBA. Kompanija svoju igru naziva Hero Brawler, što o nije nelogično imajući u vidu veliki broj izmena u odnosu na nešto što smo navikli kod MOBA igara do sada. Tri staze, dve baze dijagonalno postavljene na mapi koju po sredini dijagonalno preseca reka, veliki broj heroja, predmeta koji se mogu sklapati, kripovi koje baze šalju jedna na drugu a koji služe da skupite zlato i iskustvo...sve to već veoma, veoma dobro znate.

Mnoge izmene koje je Blizzard implementirao doprinose dramatičnim promenama u izvođenju. Te promene jesu same za sebe sitne, ali ih je toliko i tolikog uticaja imaju, da dramatično menjaju doživljaj kompletne MOBA igre

Sve u svemu, HotS ima ogroman potencijal. Sa jedne strane, MOBA igrači ga mogu i voleti i mrzeti. Voleti, jer donosi neke novine i, da tako kažemo, drugačiji pogled na stvari, ali i mrzeti zbog toga što se menja standardna šema kripovanja, levelovanja, ajtema, rasporeda i ciljeva koje treba ispuniti. No, igra je namenjena svima, i početnicima i veteranima, a uskoro ćete videti i zašto je tako. Konačno, za Blizzard fanove igra ima specifičan šmek zbog toga što su heroji u HotS-u zapravo heroji iz Blizzardovih Warcraft, Starcraft i Diablo svetova. Zaintrigirani?


Početak

Igra je trenutno u Alpha fazi. Do marta ove godine je trajala „tehnička alpha“, a sada je aktuelna – kako izgleda – „obična alpha“. Dakle, ima još vremena do bete. Ili je možda ovo već de facto beta, samo se zove alpha? Kako god, igra je igriva, i mi smo jedva dočekali da je probamo. Beta status je i inače uobičajen za ovakve igre i traje veoma dugo, dok se igrači upoznaju sa mehanikom igre, a kreatori isprave bagove i, mnogo bitnije, srede balans. Pogotovo ovde, budući da usled odstupanja od standardne šeme, ima toliko toga za sređivanje.

Kako bilo, oni koji učestvuju u beti skidaju igru po standardnoj šemi. Za instalaciju igre je neophodno 6 GB slobodnog prostora na hard disku ili, još bolje, SSD-u. Preuzimanje igre se odvija veoma brzo, tipično za Blizzard naslove.

Pokretanjem igre se automatski ulazi u tutorijal. Toplo preporučujemo svima, bez obzira na nivo znanja i iskustva sa sličnim igrama da odigraju tutorijal. Promena u odnosu na standardni MOBA ima dosta, i treba saznati za mnoge cake u svim oblastima igre. Jednostavno, tutorijal je obavezan. Osim toga, Heroes of the Storm pokušava da vam kroz ovaj tutorijal postavi neku premisu šta se to oko vas dešava...premda, daleko od toga da igra ima neku priču. Uostalom, u samom tutorijalu vam Uther The Lightbringer, jedan od poznatih Warcraft heroja, jasno kaže da „ne razbijate previše glavu misleći o tim stvarima“...

Echo Član postova: 38
Zbog porasta broja heroja, blizzard povecava broj besplatnih heroja u rotaciji sa 10 na 14!
To prakticno znaci da ce igraci moci da ispune uslove za HL i TL cak iako nemaju ni jednog heroja kupljenog. Ili bar da im olaksa, posto idalje vaze minimalni zahtevi da heroji moraju biti lvl 5 i vise za pick u HL.
Inace, ovo je drugi put da blizzard povecava broj besplatnih heroja. Prvi put je bilo sa 7 na 10.
Od kada je igra izasla, broj besplatnih heroja u rotaciji se duplirao (sa 7 na 14), cene velikog broja heroja su pale sa 10k golda na 4k i 7k, a tu u je i nedeljni hero brawl kojim igra svakog meseca pokloni 4k golda. Danas su cak i najnoviji heroji mnogo dostupniji jer taj mesecni bonus znacajno smanjuje kolicinu golda koju je potrebno skupiti za njihovu kupovinu.
------------------------------------------
Igra dobija novi in-game UI
Novi patch donosi i novi in-game UI. Pored stilizovanja vec postojecih elemenata, novi UI donosi party frames, killstreak plamen i kill feed.
--- link ---
chia0tzu Novi član postova: 4
Da, video sam 0 prijatelja a u igri njih 10ak online.
Upravo je to bio problem. Hots je bio ulogovan na EU ali account na US....
Hvala
Echo Član postova: 38
Sta vidis? Ako vidis 0 prijatelja, izloguj se iz battleneta, i pri logovanju izaberi europe region (battlenet i hots mogu biti ulogovani na razlicite regione).
chia0tzu Novi član postova: 4
Da li neko ima problem da vidi online "prijatelje" na battlenet applikaciji?
Kada sam u HotS-u sve normalno radi (chat, invites..) ali od pre neki dan ne mogu da vidim prijatelje koje sam dodao u igri.
Kermit the Frog Član postova: 635
Ja igram redovno. Sutra se uzima Lucio posto mi najvise leze support heroji.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Opis igre: Gran Turismo 6

Opis igre: Wasteland 2

  • Povezane teme:
10404
10405
10406
10407
10408
10409