Greška

Došlo je do greške.

Android aplikacije za vremensku prognozu

22.09.2013 20:30 | 498 Software/Web
Android aplikacije za vremensku prognozu

Kakvo nas vreme očekuje danas ili sutra? Verujemo da dosta ljudi želi da zna takav tip informacije, te se, znajući da im ova informacija na smartfonima jeste dostupna u svakom trenutku, nakon dve godine opet dotičemo ove teme. U međuvremenu su se pojavile svakakve zanimljive aplikacije za vaš Android smartfon koje se tiču vremenske prognoze, pa ovom prilikom izdvajamo neke od onih koje su se nama učinile interesantnim. Izbor je širok, a odluku ćete svakako zasnovati na količini informaciji koje pružaju, korisničkom interfejsu, ili dizajnu widgeta...

Android aplikacije za vremensku prognozu

Dragoljub Radovanović

Imati povratne informacije o trenutnoj temperaturi, vremenskim uslovima i prognozi u toku dana je svakako korisna stvar. Često se desi da upravo prema ovakvim detaljima baziramo šta ćemo da obučemo u tom trenutku, u koliko sati ćemo izaći napolje u zavisnosti od padavina ili jednostavno za koji dan ćemo planirati neku aktivnost na otvorenom. Vreme može biti često i jedna od tema razgovora - ako nemamo o čemu da pričamo, pričamo o vremenu. Odlična stvar je to što ne moramo više uključivati televizor kako bismo saznali koja je temperatura i kakvo će vreme biti danas, sutra ili tokom naredne nedelje. Sa našim smartfonima i stalnim pristupom internetu, otkrivanje ovakvih informacija je drastično olakšano.

Danas se bavimo aplikacijama za vremensku prognozu u okviru Android platforme. Kao što naslućujete, broj aplikacija koje možete naći na Google Play prodavnici je poveći i teško je odlučiti se koju koristiti. Svaka od njih je specifična na svoj način i nudi manje ili više informacija. Neke od njih imaju detaljnije informacije o vremenu, neke su manje detaljne. Pored trenutne temperature u njima možete saznati i vremenske uslove, pritisak, količinu padavina, kretanje oblaka, brzinu vetra, itd. Tu je svakako i vremenska prognoza za naredne dane. Većina ovih aplikacija takođe poseduje i svoj widget, koji postavljate na početni ekran kako bi ste imali brz pristup ovim informacijama. Da ne dužimo previše, pred vama se nalazi ukupno 14 aplikacija koje smo odabrali ovom prilikom...1Weather

Počinjemo sa jednom popularnom aplikacijom koja ima visoke ocene na Play Store-u. Interesantna stvar pri njenom pokretanju je da svaki put dobijate drugačiju činjenicu o vremenu, tako da možete nešto i da naučite. Lokaciju može dodati klikom u gornji levi ugao ekrana, ili prevući prstom sa leva na desno. Interfejs je sasvim zanimljiv. Informacije o vremenu su podeljene u šest kategorija smeštenih u dnu ekrana. Prva kategorija sadrži informacije o vremenu za današnji dan i ovde možete videti trenutnu temperaturu, minimalnu i maksimalnu, vremenske uslove, padavine, brzinu vetra, pritisak i UV indeks.

U sledećoj kategoriji nalazi se vremenska prognoza za svaki sat ili za naredne dane. U trećoj kategoriji imamo grafikon kretanja temperature tokom dana, zatim u četvrtoj šansu za padavine tokom nedelje. Peta kategorija uključuje kretanje oblake iznad Evrope i šesta daje informacije o izlasku i zalasku sunca i fazi meseca. Widgete možete postaviti u nekoliko veličina, koji imaju lep dizajn. Korisnički interfejs je sveukupno dosta privlačan, i sa ovom aplikacijom dobijate pregršt informacija, što svakako opravdava četiri ipo zvezdice na Google Play prodavnici.


Google Play Store link

 

 

wwwz Član postova: 1580
I ja mislim da je Foreca najbolji izbor (verovatno je sličnog kvaliteta još samo yr.no, u svakom slučaju Skandinavija konza )
A sam widget/app je stvar ukusa i potreba.
nuk Član postova: 844
Ja sam poslednjih nekoliko meseci izvrteo sve moguće aplikacije i kao najbolja mi se pokazala Weather M8 u kombinaciji sa Foreca podacima.
OZZY83 Član postova: 1799
Nisam primetio sporost pri ucitavanju informacija..samo je po meni mana sto ono refresh dugme na widgetu ima veoma slab sensitivity..ponekad uopste ne uspem da pritisnem tj dugme ne reaguje.
Jericho Vip member postova: 5993
Ma Wu nema lepe vidzete, a savrseno mi je radio Amber widget sa WU izvorom, dok ga nisu ukinuli - a odmah se primetilo jer su i aktuelni podaci i prognoza poceli da brljave.
Dark Warrior Član postova: 880
Citiram korisnika: JerichoI meni je WU bez premca najbolji izvor - nazalost sve manje je eksternih aplikacija na kojima dozvoljavaju da radi - a njihova je prilicno losa, treba joj pola minuta dok ucita informacije.
I WU ima dva source-a, Forecast on demand i NWS, u cemu je razlika?Njihova aplikacija jeste spora, ali u aplikaciju i ne ulazim, koristim samo widget

Nezvanično: Telenor 111 Meni Android aplikacija

Android aplikacije - srpski sport

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509