2014. bi mogla biti prva godina u kojoj prodaja iPad-a opada

IDC predviđa da će Apple do kraja godine prodati oko 64.9 miliona tableta, što bi predstavljalo pad od 12.7% u odnosu na 2013. godinu

Uprkos činjenici da Android tableti privlače dosta pažnje u poslednje vreme, i sve više imaju udela na tržištu tableta, Apple je svih ovih godina uspevao da zadrži porast prodaje. IDC predviđa da će Apple do kraja godine prodati oko 64.9 miliona tableta, što bi predstavljalo pad od 12.7% u odnosu na 2013. godinu.
Doduše, tržište tableta nije jednako uspeđno kao prethodne godine: ukupan porast prodaje tableta u odnosu na prethodnu godinu iznosi 7.2%, dok je 2013. godine prodato za 52.5% više u odnosu na 2012. godinu. Jedan od razloga zašto je opala prodaja tableta je iz razloga što korisnici menjaju tablet uređaje mnogo ređe nego smartfone. Prvobitno su analitičari očekivali da korisnici menjaju svoje tablete na svake 2-3 godine, ali se ispostavilo da se mnogi korisnici zadržavaju na starim modelima mnogo duže od toga.
Izvor: GSM Arena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi